22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Plăcintă cu peşte

Ingrediente: 5-6 fileuri mici de peşte, 1 morcov mare tăiat felii subţiri şi fierte în apă cu sare, 1 kg de cartofi transformaţi în piure, caşcaval/parmezan, 1 conservă de mazăre, sare, piper, condimente (busuioc/oregano), ulei de măsline, lămâie.
Mod de preparare: Puneţi fileurile într-un vas adânc, le condimentaţi, le stropiţi cu suc de lămâie şi ulei de măsline şi le puneţi cinci minute în cuptorul încins. Între timp, pregătiţi piureul de cartofi. Puteţi pune în el ceapă verde tocată mărunt sau verdeaţă pentru aspect. Scoateţi peştele după cele cinci minute, aşezaţi frumos feliile de morcov, mazărea şi deasupra piureul şi presăraţi o mână de caşcaval sau parmezan. Lăsaţi la cuptor până se rumeneşte, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Se serveşte fierbinte.

Trandafiri pe zăpadă

Ingrediente pentru blat: 200 g unt, 150 g zahăr, 4 ouă, 5 plicuri zahăr vanilinat, 200 g făină, 1 plic praf de budincă de vanilie, 1 plic praf de copt, 100 ml lapte.
Ingrediente pentru cremă: 15 g gelatină, 750 ml lapte, 2 plicuri zahăr vanilinat, 5 gălbenuşuri, 100 g zahăr tos, 1 lingură apă de roze, zeamă de la o lămâie, 350 ml frişcă.
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul tos şi zahărul vanilinat. Se înglobează ouăle pe rând, la intervale de două minute. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cu cel de budincă, alternând cu laptele şi se omogenizează. Aluatul se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează şi se coace circa 25 de minute în cuptorul încins la 175 de grade Celsius. Se răstoarnă pe un grătar. Se desprinde hârtia de pe fundul blatului şi se lasă la răcit.
Crema: Laptele se dă în clocot cu zahărul vanilinat. Gălbenuşurile se bat cu zahărul tos. Se adaugă uşor laptele. Se pun pe foc şi se încălzesc fără să fiarbă. Se înglobează gelatina lăsată zece minute în apă rece. Se pun apa de roze şi sucul de lămâie. Vasul cu cremă se aşază într-unul cu apă rece şi se amestecă până se răceşte. Când începe să se întărească, se înglobează frişca bătută. Se aşază crema pe blat şi se nivelează. Se dă la rece două ore şi urmează pregătirea petalelor de trandafir pentru ornare. Puteţi apoi să vă ocupaţi de ornarea prăjiturii. Veţi avea nevoie de petale de trandafiri nestropiţi, suc de lămâie, albuş de ou, zahăr tos. Petalele de trandafir se dau mai întâi prin suc de lămâie, apoi prin albuş bătut şi în final prin zahăr. Se lasă să se usuce bine. Prăjitura se marchează în bucăţi, care se ornează cu petale de trandafiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS