8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Merele împrumută mirosul alimentelor aflate în vecinătate, de aceea e bine să fie ţinute într-un coş separat.
– Mierea nu se mai lipeşte de lingură dacă aceasta se înmoaie, înainte de întrebuinţare, în untdelemn.
– Muştarul nu se mai usucă dacă deasupra se presară puţină sare.
– Ouăle pot fi păstrate un timp mai îndelungat dacă sunt unse cu albuş. Cu un albuş se ung circa 80 de ouă.
– Parmezanul îşi păstrează prospeţimea şi se rade mai uşor dacă este ţinut într-un vas cu sare grunjoasă.
– Laptele acru se prepară uşor, din lapte crud, în care se adaugă o linguriţă de suc de lămâie.
– Laptele se poate închega şi cu flori uscate de sânziene. Laptele acru devine mult mai gustos dacă se adaugă puţină apă minerală.
– Laptele praf amestecat cu puţină sare, înainte de a fi dizolvat în apă fiartă, va avea gustul laptelui proaspăt muls.
– Untul se păstrează proaspăt câteva zile, şi fără frigider, dacă e pus în ardei graşi, goliţi de seminţe şi acoperiţi cu cotorul.
– Untul capătă o savoare deosebită dacă e ţinut la frigider, învelit în frunze de sfeclă roşie.
– Toate preparatele cu spumă de albuş se coc astfel: primele cinci minute la foc mic, apoi la foc mare.
– Dacă pregătiţi o prăjitură cu fructe, coaceţi mai întâi cinci minute aluatul presărat cu puţină făină şi zahăr. Scoateţi apoi tava şi puneţi repede fructele.
– Dacă trebuie să frecaţi zahăr cu unt, operaţia va reuşi dacă veţi pune şi două-trei linguri de lapte dulce clocotit.
– Preparatele în care folosiţi orez vor fi mai gustoase dacă acesta va fi fiert separat.
– Pătrunjelul verde va fi mai aromat dacă înainte de a-l toca îl veţi spăla cu apă fierbinte.
– Pentru a fi mai uşor digerabile, ceapa şi usturoiul se fierb un minut în apă clocotită, apoi se folosesc la diferite preparate.
– Când pregătiţi omletă, puneţi în castronul în care bateţi ouăle două-trei cuburi mici de unt şi preparatul va fi mai pufos.
– Când pregătiţi o salată (verde, de roşii sau de cartofi) puneţi în ordine: sarea, piperul, oţetul. Abia după câteva minute se adaugă uleiul, altfel sarea rămâne nedizolvată.
– Dacă nu aţi luat spuma din supa de carne, daţi vasul deoparte şi puneţi un albuş de ou nebătut. Acesta va coagula resturile de spumă, limpezind supa.
– Înainte de a pregăti o budincă din orez, tăiţei sau griş, „îmbrăcaţi“ complet cu zahăr caramelizat interiorul vasului.
– Preparatele în care folosiţi bulion de roşii vor avea un gust fin dacă le veţi adăuga şi o linguriţă de zahăr.
– Pudraţi cu făină cuburile mici de rahat sau stafidele pe care le veţi folosi într-un aluat de chec şi acestea se vor păstra repartizate egal în toată compoziţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS