Ingrediente: aproximativ 500 g carne (de porc/vită/pui), 2 cepe, suc de roşii, 2 ouă, griş, sare, piper şi verdeaţă.
Mod de preparare: Întâi căliţi carnea (tăiată bucăţele) împreună cu ceapa, până când carnea îşi schimbă culoarea. Adăugaţi apoi sucul de roşii şi o cană cu apă rece. Lăsaţi la fiert 15-20 minute. Cât timp scade sosul, pregătiţi găluştele. Bateţi două ouă împreună cu un praf de sare şi unul de piper. După aceea, adăugaţi grişul în ploaie şi amestecaţi bine să nu se formeze cocoloaşe. Puneţi griş cât să iasă o compoziţie potrivită (aveţi grijă, grişul se mai umflă când fierbe!). După ce l-aţi amestecat cu ouăle bătute, lăsaţi-l 2-3 minute să se odihnească. După aceea, veţi vedea cât de groasă v-a ieşit compoziţia. Dacă e prea consistentă (adică nu curge din linguriţă) mai puteţi bate încă un ou peste ea). Lăsaţi găluştele să fiarbă 10-15 minute, potriviţi de sare şi piper şi puneţi verdeaţă.
Mâncare de găluşte
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei