16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinExfolierea pielii, primul pas spre un ten strălucitor

Exfolierea pielii, primul pas spre un ten strălucitor

Exfolierea periodică este cea mai bună metodă de a menţine tenul curat, cu un aspect sănătos, fiind un procedeu ce trebuie integrat în ritualul de îngrijire al fiecărei femei.
Exfolierea, sau gomajul, este un tratament cosmetic în timpul căruia celulele moarte sunt îndepărtate cu ajutorul unei periuţe, al unui burete sau prin alte mijloace. Exfolierea facială ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a fiecărei doamne sau domnişoare, fiind primul pas spre obţinerea şi menţinerea unui ten curat. Prin gomaj se îndepărtează celulele moarte de pe suprafaţa pielii, dar şi excesul de sebum, care poate cauza îmbâcsirea porilor, o problemă care, la rândul ei, favorizează apariţia punctelor negre, a punctelor albe, a coşurilor şi a acneei.

Cum se efectuează gomajul facial acasă

Primul pas constă în curăţarea feţei cu ajutorul unui gel delicat, pentru îndepărtarea impurităţilor şi a urmelor de machiaj. Pasul doi: udaţi faţa şi aplicaţi o loţiune de exfoliere specială, sau puneţi această loţiune pe un burete sau pe o perie fină. Al treilea pas este reprezentat de curăţarea feţei cu mişcări circulare, evitând zona din jurul ochilor, unde pielea este foarte delicată şi poate avea de suferit din cauza produselor abrazive. Următorul pas este clătirea feţei cu apă călduţă din abundenţă, apoi ştergerea prin tamponare. Pasul cinci constă în aplicare unei măşti exfoliante, care va şi hrăni pielea şi îi va conferi o strălucire aparte. În final, nu uitaţi să aplicaţi o loţiune hidratantă sau o cremă hrănitoare de faţă. Gomajul trebuie făcut cel mult de două ori pe săptămână, pentru ca pielea să aibă suficient timp să producă noi celule.

Produse adecvate pentru exfoliere

Cremele de gomaj cu particule acţionează la suprafaţa epidermei, însă nu reuşesc să îndeplinească rolul pe care îl joacă produsele „adevărate“ de exfoliere, adică acela de a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii, lăsând-o foarte curată. Cele mai multe dintre aceste creme conţin seminţe de caise, sâmburi, pulbere de migdale sau făină de ovăz.
Cele mai bune produse de gomaj sunt gelurile neabrazive. Acestea ajută la menţinerea hidratării epidermei şi lasă tenul neted fără a provoca iritaţii. Gelurile de exfoliere sunt ideale în cazul tenului afectat de acnee, pentru că nu irită pielea, care şi aşa este sensibilă. Gelurile exfoliante nu conţin nici un fel de granile sau ingredienţi abrazivi care pot dăuna pielii.
Loţiunile exfoliante astringente pot fi întrebuinţate ca produse fine de gomaj, dacă sunt utilizate cu moderaţie. Acestea duc la dispariţia petelor fără a usca sau irita restul tenului şi echilibrează secreţia de sebum. Produsele de exfoliere astringente pot fi folosite pe toate tipurile de ten, inclusiv pe cele predispuse acneei. Măştile exfoliante au menirea de a îndepărta complet celulele moarte care se adună pe suprafaţa pielii. Aceste produse stimulează procesul de regenerare celulară, reînnoind şi reîmprospătând pielea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS