10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVirtuţile ceaiului verde

Virtuţile ceaiului verde

Ceaiul verde este originar din Asia şi se obţine din planta Camelia sinensis. Prin oprirea procesului natural de fermentaţie, acesta se diferenţiază de alte tipuri de ceai, cum ar fi oolong sau ceaiul negru, care provin din aceeaşi plantă. Imediat după ce sunt culese, frunzele sunt trecute prin abur, uscate, iar apoi rulate, împiedicând procesul de fermentaţie.
Ceaiul verde este recunoscut atât de medici, cât şi de terapeuţi, fiind apreciat din timpuri străvechi pentru proprietăţile sale benefice. Această băutură are efecte diuretice şi antioxidante. Este folosit cu succes în numeroase regimuri şi diete, precum şi ca ingredient în diferite creme de faţă împotriva îmbătrânirii.
Compoziţia ceaiului verde este formată din uleiuri esenţiale, teină, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor şi altele. Ceaiul verde este un foarte bun stimulator cerebral şi al proceselor de ardere a grăsimilor, având şi factor de protecţie anticancer. Anumiţi specialişti susţin că acesta reduce riscul cancerului, în special pe cel al cancerului de stomac şi colon.
Altă consecinţă a uscării frunzelor de ceai culese este faptul că ele au un conţinut ridicat de vitamine. Ceaiul verde conţine în abundenţă vitaminele A, B, E, C, precum şi minerale ca fier, calciu, fosfor şi potasiu.
Ceaiul verde poate fi un bun înlocuitor al cafelei deoarece conţine cafeină, substanţă care, în cantităţi rezonabile, stimulează fiecare organ din corp, având efect asupra sistemului nervos, a inimii şi ficatului. Dacă sunteţi obosiţi, o ceaşcă de ceai verde vă limpezeşte mintea dimineaţa sau după o noapte nedormită. Prin conţinutul său echilibrat de cafeină, acest tip de ceaistimulează sistemul muscular. Prin urmare, o ceaşcă de ceai verde în timpul zilei este binevenită.
Este bine să se bea cel puţin o ceaşcă la fiecare masă. Se prepară ca infuzie, calculând câte o linguriţă pentru fiecare cană, şi încă una pe deasupra. Apa fierbinte se toarnă peste ceai şi se acoperă cinci-şapte minute. Se pot bea cinci, până la zece ceşti pe zi. Sunt preferate frunzele de ceai întregi sau mărunţite, în locul pliculeţelor. Cu două ore înainte de culcare este indicat să nu se consume astfel de ceai. De asemenea, nu este recomandat femeilor gravide sau celor care alăptează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS