12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTehnică de citire a gândurilor

Tehnică de citire a gândurilor

Cercetătorii americani au pus la punct o metodă care le permite să pătrundă în mintea oamenilor şi să interpreteze gândurile acestora cu destulă precizie.
Şase persoane au fost invitate să participe la un experiment, în cursul căruia acestea au fost puse să privească nişte fotografii, activitatea lor cerebrală fiind urmărită cu ajutorul unor sca-nnere. Mai precis, li s-au prezentat două fotografii, reprezentând câte un cerc traversat de o linie verticală, respectiv una orizontală, iar cercetătorii examinau activitatea cerebrală cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică (IMR). Câteva secunde mai târziu, cei şase voluntari supuşi testului au fost rugaţi să îşi amintească una dintre cele două imagini pe care le văzuseră şi, observând ce parte a creierului a fost solicitată, cercetătorii au putut determina la care dintre cele două fotografii se gândeau subiecţii.
Acest concept este relativ nou. Anul trecut, oamenii de ştiinţă californieni au realizat acelaşi gen de experiment pe alţi voluntari. În acea vreme, responsabilul cercetărilor, doctorul Jack Gallant, s-a arătat mulţumit de rezultatele interpretării gândurilor, studiind activitatea cerebrală. Această tehnică ar putea ridica serioase probleme în ceea ce priveşte etica şi respectul pentru viaţa privată. Cercetătorul a adăugat că acest gen de studiu nu a fost efectuat decât pe subiecţi avertizaţi în prealabil şi care şi-au dat acordul asupra acestui experiment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII