12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Diamantul nu este cel mai dur material natural
Diamantul nu mai este considerat cel mai dur material natural de pe Pământ, potrivit cercetătorilor. Un mineral foarte rar numit lonsdaleit şi compus, la fel ca diamantul, din atomi de carbon, ar fi cu 58 la sută mai puternic decât „cel mai bun prieten al femeilor“, se arată într-un raport publicat în revista New Scientist. O echipă internaţională de cercetători, condusă de Zicheng Pan, din cadrul Universităţii Shanghai Jiao Tong, a simulat răspunsul pe care atomii celor două minerale, foarte solide, l-ar avea asupra unei presiuni puternice. Acest studiu a demonstrat că lonsdaleitul rezistă la presiune cu 58 la sută mai mare decât diamantul. Lonsdaleitul, un mineral foarte rar, se formează adesea când un meteorit care conţine grafit intră în contact cu Terra.

O tânără îşi vinde timpul pe internet
O tânără din China a decis să-şi vândă timpul pe internet. Ea a încheiat deja 40 de contracte, care i-au adus 346 de euro. Chen Xiao, de 26 de ani, propune să-şi vândă opt minute, o oră sau o zi din viaţa sa, la preţurile de 1 euro, 2,30 euro, respectiv 11,55 euro.
Potrivit publicităţii făcute pe internet, Chen Xiao promite că va servi oricărui proiect, cu condiţia să nu fie violent, criminal sau pornografic.
Deschis de două luni, acest site a fost deja vizitat de numeroşi curioşi, care s-au înscris la licitaţii pentru a cumpăra preţiosul timp al fetei. Printre altele, Xiao trebuie să meargă la o petrecere aniversară, să iasă la o cafea sau să ţină companie unui bărbat la o reuniune. Există pe internet aproximativ 30 de site-uri asemănătoare celui al lui Chen Xiao.

Portia de Rossi va purta copilul lui Ellen DeGeneres
Actriţa Portia de Rossi nu regretă că s-a căsătorit pe 16 august 2008 cu Ellen DeGeneres, una dintre cele mai populare prezentatoare de televiziune din Statele Unite. Cele două femei vor să meargă mai departe şi îşi doresc un copil, dar nu se gândesc la adopţie. Ele au decis să recurgă la inseminarea artificială, iar Portia va purta copilul. Tratamentul urmează să înceapă în câteva zile.
Un apropiat al cuplului a explicat pentru revista Star: „Portia este pregătită să încerce de zece ori, dacă va fi nevoie. Nu contează ce sacrificii trebuie să facă pentru a rămâne gravidă. Deja şi-a schimbat modul de alimentaţie pentru că vrea să se îngraşe câteva kilograme înainte de a începe tratamentul. Le-ar plăcea să aibă un băiat, însă vor fi fericite dacă va fi sănătos“.

Un profesor susţine că-l poate localiza pe Bin Laden
Un profesor de geografie consideră că a găsit soluţia de a localiza ascunzătoarea celui mai căutat terorist din lume.
Thomas Gillespie de la Universitatea din California s-a servit de aceleaşi tehnici pe care le foloseşte în general pentru localizarea speciilor aflate în pericol. Cu ajutorul unui anumit număr de parametri, cum ar fi nevoile de securitate, electricitate, necesitatea de a dispune de mai multe camere pentru anturajul său sau copacii care îi permit să se protejeze de privirile indiscrete, cercetările sale sunt reduse la trei locuinţe.
Locul cel mai probabil ar fi oraşul pakistanez Parachinar, care a servit ca refugiu pentru opozanţii regimului sovietic în cursul invadării Afganistanului de către URSS în 1980. Cercetătorul consideră astfel că a găsit un mijloc de a localiza reşedinţa actuală a lui Osama Bin Laden.
În schimb, Kim Rossmo, profesor la Universitatea din Texas, care a lucrat cu militari în cadrul cercetărilor sale, este rezervată: „Ideea de a fi localizat trei clădiri dintr-o ţară care numără o jumătate de milion de oameni şi, mai ales, în care cercetătorii nu au pus piciorul mi se pare foarte îndrăzneaţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS