9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Sărutul întăreşte relaţiile de cuplu

Un nou studiu demonstrează că sărutul are mai multe funcţii, printre care cea de stimulare a apetitului sexual şi cea de întărire a relaţiilor de cuplu.
Pentru Wendy Hill, profesor de neurologie în cadrul Universităţii Lafayette din Pennsylvania, sărutul este o practică socială aproape universală, destinată apropierii persoanelor, fiind întâlnit în 90 la sută din societăţile umane moderne sau arhaice. Hill a făcut un experiment cu mai multe cupluri heterosexuale, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, având ca scop studierea schimbărilor specifice oxitocinei, un hormon al dragostei, legat de sentimentul de plăcere sexuală. În afară de faptul că sărutul pasional eliberează o serie de substanţe chimice în organism, care au efectul micşorării nivelului de stres la ambele sexe, Hill a observat că, atunci când cuplurile se sărută, nivelul acestui hormon explodează la bărbaţi şi scade la femei.
Pentru cercetătorii de la Universitatea Rutgers din New Jersey, sărutul stimulează unul dintre cele trei sisteme ale creierului primar: reproducerea, pasiunea şi ataşamentul faţă de partener. Sărutul eliberează o anumită substanţă chimică, aceasta stimulând cele trei zone.
„Asta ar putea însemna că bărbaţii vor să mai dea din testosteronul lor şi femeilor, pentru a le stimula apetitul sexual“, a declarat Helen Fisher, unul dintre cercetători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII