8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSexul, bun la toate

Sexul, bun la toate

Din dorinţă, de plăcere sau doar pentru îndepărtarea unei migrene, motivele pentru a face dragoste cât mai des sunt numeroase.

Sunteţi prea obosită, epuizată după o zi plină de muncă sau mai puţin motivată să faceţi dragoste cu iubitul dumneavoastră? Refuzaţi să faceţi dragoste de frică să nu vă irosiţi energia de care veţi avea nevoie a doua zi? Aflaţi că actul sexual, ca activitate fizică intensă, joacă un rol foarte important în „înflorirea“ sufletului şi în menţinerea bunei dispoziţii zilnice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat că relaţiile sexuale sunt esenţiale pentru ameliorarea sănătăţii, dar şi pentru ridicarea moralului.

Activitatea sexuală hidratează pielea

În timpul desfăşurării actului sexual, corpul produce un hormon, melatonină, având proprietăţi antioxidante. Un orgasm pe săptămână duce la limitarea semnelor lăsate de trecerea timpului şi de excesele de tutun, de raze ultraviolete, de nopţi pierdute, păstrându-ne tinereţea o perioadă mai mare. În afara rolului pe care îl are în războiul împotriva acneei, testosteronul, alt hormon secretat în timpul desfăşurării actului sexual, ajută la creşterea nivelului de colagen al pielii, hidratând epiderma şi ameliorând elasticitatea. Fenomenul care declanşează activitatea glandelor de lubrifiere a vaginului intervine şi în stimularea altor glande epidermice, ceea ce oferă rezultate de-a dreptul surprinzătoare.
Pofta bruscă de a dormi vine din secreţia endorfinelor, declanşată de senzaţia de plăcere. După orgasm, corpul dumneavoastră este destins, odihnit, stresul este înlăturat, iar spiritul este liniştit. Din acest motiv, somnul nu doar că vine repede, dar este şi reparator.

Atenuează durerea

Corpul produce un hormon antiinflamator, numit cortizol, care ne face să uităm de durere şi ne dă bună dispoziţie. Toleranţa la durere creşte cu 70 la sută în momentul orgasmului. Chiar şi după ce totul revine la normal, corpul rămâne mai rezistent în faţa suferinţei. Deci, ştiţi ce aveţi de făcut în caz de dureri dentare sau premenstruale.
În timpul desfăşurării actului sexual, ritmul cardiac este accelerat, la fel şi presiunea arterială, deci inima „lucrează“ şi devine mai puternică. Este posibil, ce-i drept, în cazuri rare, ca inima să cedeze – accidentele cardiace pot apărea începând cu o anumită vârstă -, însă, în general, efortul inimii este însoţit de hormoni şi alte elemente care ajută corpul să suporte aceste momente de tensiune intensă.
În timp ce o viaţă sexuală nesatisfăcătoare din punct de vedere atât calitativ, cât şi cantitativ duce la iregularitatea ciclului menstrual, sexualitatea bine trăită declanşează ovulaţia şi restabileşte echilibrul hormonal.

Ajută memoria

Un studiu efectuat pe un eşantion de studenţi americani a confirmat faptul că persoanele care făceau dragoste mai des în perioada examenelor aveau o memorie mai bună decât cei mai puţin activi din punct de vedere sexual. Este logic, ţinând cont că hipotalamusul este şi centrul memoriei.
Adrenalina, un hormon secretat de glandele suprarenale care sunt activate în timpul stării de stres sau pericol, joacă un rol important în supravieţuire, determinându-ne să reacţionăm când apar problemele. Glandele suprarenale reacţionează şi ele la stimularea sexuală. Nu degeaba se spune că dragostea mută munţii din loc.
Respiraţia contribuie la curăţarea sângelui. Cum ritmul respirator este dublat odată cu creşterea excitării, se produc o mai bună eliminare a gazului carbonic şi o irigare mai rapidă a întregului corp, la fel ca în cazul exerciţiilor aerobice susţinute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII