16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

România Under 19, victorioasă în Turcia
Echipa naţională de juniori Under 19 a României a obţinut o remiză şi o victorie în jocurile amicale disputate în deplasare, miercuri şi joi, cu reprezentativa similară a Turciei, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Primul dintre cele două meciuri disputate la Bursa s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, iar în cel de-al doilea elevii lui Adrian Văsâi s-au impus cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Ştefoi. Naţională Under 19 a României, formată din jucători născuţi după 1990, va disputa următorul meci amical pe 31 martie, în compania Olandei, în deplasare. În perioada 18-23 mai, tinerii tricolori vor participa, în Franţa, la miniturneul de calificare pentru Campionatul European din Ucraina.
Daniel BISTRICEANU

Coşmarul lui Eduardo continuă
Revenit recent pe teren după o pauză de un an, atacantul croat al lui Arsenal, Eduardo, va fi indisponibil aproximativ două săptămâni, din cauza unei accidentări la coapsă, informează site-ul oficial al „tunarilor“. Tehnicianul formaţiei londoneze, Arsene Wenger, s-a arătat foarte afectat de reaccidentarea elevului său. „Eduardo o să lipsească din echipă în următoarele două săptămâni. A suferit o accidentare la coapsă. Este un coşmar pentru el. După o absenţă de un an, nu cred că cineva ar putea juca şase luni fără probleme. Este imposibil. Este o lovitură pentru noi, pentru că aveam nevoie de golurile sale, ne-a arătat valoarea lui în meciul de luni“, a afirmat Wenger. Atacantul croat a marcat două dintre golurile echipei sale în meciul de Cupă cu Birmingham, câştigat cu 4-0, fiind primul său meci oficial după aproape un an. Clubul englez a precizat că jucătorul s-a accidentat în respectivul meci, însă problema medicală nu este foarte gravă.
Daniel BISTRICEANU

FC Torino visează la cupele europene
Deşi FC Torino ocupă locul 18 în Serie A, cu 20 de puncte după 24 de etape, luptându-se pentru salvarea de la retrogradare, directorul sportiv al acestei grupări, Rino Foschi, a afirmat că echipa sa are ca obiectiv în sezonul următor clasarea pe o poziţie care să-i asigure participarea în cupele europene. „În acest moment avem un singur obiectiv. Nimic altceva nu mai contează şi voi munci în fiecare zi ca să ating acest ţel. Echipa are valoare, iar băieţii şi antrenorul Walter Novellino sunt pe drumul cel bun. Le-am spus jucătorilor că, dacă vor rămâne uniţi şi dacă învăţăm să fim deschişi faţă de fani şi presă, atunci vor fi puţine echipe care ne vor putea învinge. Vă promit sânge, sudoare şi lacrimi. Ştiu că avem şanse mici să ne calificăm în cupele europene, dar noi chiar nu glumim. Vorbim despre Torino, o echipă care are fani în toată Italia şi are o istorie unică“, a adăugat directorul formaţiei.
Daniel BISTRICEANU

Apostu, curtat de Legia Varşovia
Fostul atacant al echipei FC Bacău, Bogdan Apostu, care este legitimat la formaţia maghiară Nyiregyhaza Spartacus, se va transfera la gruparea poloneză Legia Varşovia, negocierile dintre cele două cluburi fiind foarte avansate. „Duminică vor avea loc negocierile finale. Antrenorul şi managerul formaţiei poloneze vin la Nyiregyhaza pentru mine şi vor avea loc ultimele discuţii. Din câte ştiu eu, suma solicitată de Nyiregyhaza este de 250.000 de euro. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt în regulă“, a spus Apostu pentru NewsIn. Legia Varşovia, locul secund în campionatul Poloniei, a anunţat că îi oferă fotbalistului român un salariu lunar în valoare de 15.000 de euro. Apostu (27 de ani) a fost transferat de Nyiregyhaza în vara anului trecut şi a devenit golgheterul echipei, cu nouă goluri marcate în primele 15 etape ale acestui sezon, aflându-se pe locul secund în topul marcatorilor din prima ligă maghiară.
Daniel BISTRICEANU

Mutu a fost învins de lăncieri
Formaţia italiană Fiorentina, la care Adrian Mutu a fost integralist, a pierdut cu scorul de 1-0 meciul cu Ajax Amsterdam, disputat joi seară, pe teren propriu, în turul 16-imilor de finală din Cupa UEFA. Golul victoriei „lăncierilor“ a fost marcat de Bakircioglu în minutul 60. Adrian Mutu a fost cel mai periculos jucător al italienilor, iar site-ul goal.com l-a notat pe „Il Fenomeno“ cu 6,5. „Chiar dacă nu a fost cel mai bun, românul tot a reprezentat pericolul numărul unu pentru olandezi. Păcat că nu a reuşit mai mult, dar asta şi din cauza faptului că a încercat să rezolve multe lucruri de unul singur“, a scris goal.com. Site-ul violaplanet.com l-a notat cu 6 pe Mutu. „Românul a încercat, dar nu a fost seara lui. Lucrul cel mai frumos făcut de el a fost pasa către Montolivo din prima repriză, dar păcat că s-a încheiat cu o ratare“, a scris violaplanet.com. Site-urile fiorentina.it, violanews.com şi calciotoscano.it i-au acordat nota 5,5 lui Adrian Mutu. „A luptat, dar şi el a greşit mult. A însemnat singurul pericol pentru poarta olandezilor, dar a avut prea puţin mingea la picior“, a scris fiorentina.it.
Ionuţ NICA

Echipa lui Lucescu, aproape calificată
Formaţia pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a câştigat cu scorul de 2-0 meciul disputat joi, pe teren propriu, în faţa lui Tottenham, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Cupei UEFA. Primul gol al gazdelor a fost reuşit de Seleznov (79), iar Jadson a stabilit scorul final în minutul 88. Fundaşul român Răzvan Raţ a fost integralist la Şahtior şi a primit un cartonaş galben în minutul 40. După partidă, Lucescu s-a declarat mulţumit de victoria obţinută în faţa lui Tottenham. „Am întâlnit un adversar care a venit aici să nu piardă şi s-a organizat foarte bine. Am pătruns greu în sistemul lor defensiv, au stat foarte bine din punct de vedere fizic. Era important să deschidem scorul şi mă bucur că am reuşit asta chiar şi pe final. Totuşi, eram curios să văd cum ar fi fost jocul dacă marcam mai devreme. Am obţinut un rezultat bun, dar pentru retur nu înseamnă nimic. Vom avea un meci foarte greu la Londra, probabil şi Redknapp va lăsa pe planul secund meciul cu Manchester din finala Cupei Ligii“, a spus Lucescu în cadrul unei conferinţe de presă. Antrenorul român a mai precizat că pentru meciul retur va folosi în mare parte aceeaşi echipă şi se bucură de faptul că nu va avea nici un jucător suspendat sau accidentat. Joi seară, s-au mai disputat partidele: Lech Poznan – Udinese 2-2, FC Copenhaga – Manchester City 2-2, Marseille – Twente 0-1. Returul este programat pe 26 februarie.
Ionuţ NICA

Rădoi, în semifinalele Cupei Coroanei Prinţului
Formaţia antrenată de Cosmin Olăroiu, Al Hilal, a obţinut calificarea în semifinalele Cupei Coroanei Prinţului din Arabia Saudită, după ce a învins joi, scor 1-0, pe Al Wehdah, în sferturile competiţiei. Fundaşul român Mirel Rădoi a fost folosit de Olăroiu pe toată durata partidei. Golul victoriei echipei Al Hilal a fost marcat de fundaşul Osamah Housawy, în minutul 39. În următoarea fază a competiţiei, Al Hilal va întâlni câştigătoarea partidei dintre Al Ittihad şi Al Nasr.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS