17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiajul mineral şi beneficiile sale

Machiajul mineral şi beneficiile sale

Produsele cosmetice minerale au câştigat teren în ultimii ani, fiind preferate de femei, make-up artişti şi dermatologi din întreaga lume. Acestea sunt compuse numai din minerale micronizate şi nu conţin substanţe chimice care ar putea irita pielea.

Nici un produs mineral pentru machiaj nu conţine talc, parfumuri sintetice, compuşi siliconici, substanţe chimice, mică, uleiuri, ceară sau vopsele. Motivul pentru care produsele cosmetice 100% minerale au devenit atât de populare este faptul că acestea îmbunătăţesc sănătatea pielii şi nu conţin ingrediente dure.
Machiajul mineral este potrivit şi chiar recomandat pentru toate tipurile de ten, inclusiv cele uscate sau extrem de sensibile. Produsele conţin elemente minerale pure (precum oxid de zinc sau dioxid de titaniu), care sunt sterilizate şi pulverizate într-o pudră, dar şi fier pur, al cărui rol este acela de a absorbi căldura. Produsele minerale sunt făcute în întregime din pigmenţi puri, iar ingredientele utilizate oferă un nivel înalt de protecţie faţă de razele ultraviolete, radicalii liberi şi vânt, calmează pielea şi au proprietăţi antiinflamatoare.

Cosmeticele minerale prezintă numeroase avantaje

Produsele cosmetice minerale menţin hidratarea pielii întreaga zi şi datorită filtrelor protectoare UV apără pielea de efectele şi influenţele dăunătoare. Un avantaj important al acestor „articole de înfrumuseţare“ este faptul că sunt potrivite pentru toate tipurile de ten şi pentru utilizarea la orice vârstă. În plus, nu îmbâcsesc porii, nu usucă pielea, conferă un aspect mat zonelor cu probleme şi le protejează pe cele sensibile, fiind ideale pentru mascarea petelor, a vaselor capilare sparte sau a cicatricelor provocate de acnee.
Produsele minerale de machiaj sunt singurele pe care le puteţi aplica după ce aţi fost la un cabinet cosmetic unde aţi fost supusă unui tratament chimic de exfoliere, de microdermabraziune sau unei operaţii cu laser, fără să existe riscul inflamării sau apariţiei unei reacţii alergice.
Specialiştii ţin să sublinieze faptul că produsele cosmetice minerale au efect în special pe tenul matur, pentru că, datorită proprietăţii lor de a reflecta lumina, reuşesc să mascheze cu succes ridurile, fine sau profunde. Dacă tenul dumneavoastră este gras, machiajul mineral este cea mai bună alegere, pentru că substanţele minerale pure absorb excesul de grăsime şi permit pielii să respire, fără a îmbâcsi porii.

Produse pentru afecţiunile pielii

Dermatologii recomandă produsele cosmetice minerale pacientelor care suferă de acnee severă sau cuperoză şi celor care au alergii sau eczeme pe piele, pentru că mineralele vindecă şi hrănesc epiderma. În plus, aceste produse oferă o acoperire impecabilă şi de durată a tenului, pentru că, aşa cum am spus, absorb excesul de sebum fără a provoca transpiraţie, fiind cheia succesului pentru un machiaj perfect întreaga zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII