21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDe ce nu îndrăznesc bărbaţii să facă primul pas

De ce nu îndrăznesc bărbaţii să facă primul pas

Există o mulţime de explicaţii pentru care un bărbat ar putea ezita să invite o femeie în oraş. Deşi sunt nenumărate motive, putem spune că există câteva categorii generale, care cuprind, în linii mari, toţi bărbaţii.

Sociologii au stabilit cinci tipuri de bărbaţi a căror caracteristică generală este aceea că nu reuşesc să-şi ia inima în dinţi să ceară unei femei o întâlnire. În general, reprezentanţii sexului tare se încadrează în una dintre acestea, dar există cazuri când domnii combină mai multe elemente din fiecare categorie pentru a crea un model personal şi propriu.

Rănitul în dragoste

Primul grup cuprinde „răniţii în dragoste“. Aceştia sunt bărbaţii care au trecut prin experienţe sentimentale traumatizante, care s-au manifestat în special în timpul fazei „invitat în oraş“. Domnii din această categorie au fost refuzaţi în câteva rânduri şi îşi imaginează că acest lucru este un stigmat. Greşeala lor este că îşi fac probleme că este ceva în neregulă cu ei doar din punct de vedere al aspectului fizic. Aşa că îşi schimbă garderoba, look-ul, maşina sau locuinţa, dar constată cu stupoare că situaţia rămâne aceeaşi. Fiind refuzaţi de multe ori, nu au idee unde au greşit şi rămân blocaţi în ideea de a-şi modifica înfăţişarea, nu şi comportamentul. Consecinţa directă este că le va fi teamă să mai abordeze pe cineva, de teamă să nu fie respinşi din nou.

Bărbatul trădat

A doua categorie se referă bărbaţii care au fost trădaţi în iubire. Aceştia sunt furioşi şi plini de resentimente deoarece consideră că au fost nedreptăţiţi. Problema cu care se confruntă ei este că au impresia că s-au vindecat, când, de fapt, nu au făcut acest pas. Dintre nedreptăţile care ar putea afecta un bărbat într-o asemenea măsură, cele mai grave ar fi divorţul şi infidelitatea partenerei. Sub aspectul exterior aparent calm, pe interior aceşti bărbaţi sunt chinuiţi de neîncredere, resentimente şi furie, o combinaţie pe care doamnele o simt de la o poştă. „Trădaţii în dragoste“ se feresc să mai facă invitaţii unei femei, fiind convinşi că vor repeta experienţele din trecut.

Neîncrezătorul în propriile forţe

Bărbaţii din această categorie sunt cât se poate de speciali, şi nu neapărat în sensul bun. Neîncrezătorii se sabotează ei înşişi în orice moment. Îşi fac mereu griji că locuinţa lor nu este suficient de bună, că hainele nu stau niciodată aşa cum ar trebui, că nu au maşina, slujba şi venitul pe care şi le-ar dori. În esenţă, un neîncrezător nu are nimic din ceea ce şi-ar dori o femeie. Cel mai grav este că aceşti bărbaţi îşi confirmă nesiguranţele, gravitând în permanenţă în jurul femeilor care sunt la vânătoare de averi şi de bărbaţi arătoşi. Când aceste femei le taie aripile, neîncrezătorii cad în ghearele propriilor critici, iar cercul vicios devine şi mai strâns. Nu e de mirare că după un anumit timp renunţă să mai invite pe cineva în oraş, convinşi fiind că nu au nimic de oferit.

Neadaptatul

Acesta este tipul de bărbat care nu se încadrează în nici un tipar stabilit. Nu este nici cel mai deştept, dar nici la extrema cealaltă, nu este popular, dar nici nu este urât de toată lumea. Nu reuşeşte să se facă remarcat prin nimic, fie că este vorba de gândirea sau de aspectul său. Îşi face cu uşurinţă prieteni, dar nu îi iese pasienţa când vine vorba de întâlniri amoroase. Din cauza repetatelor experienţe în care s-a dovedit că nu este tocmai ce şi-ar dori o femeie, neadaptatul începe să creadă despre el că este o ciudăţenie a naturii. Speriat de atâtea refuzuri, preferă să evite aceste situaţii şi să nu mai facă invitaţii.
 
Intimidatul

Domnii din această categorie ar putea să se simtă chiar norocoşi. Teoretic, totul este perfect: arată bine, au o situaţie materială bună, o maşină acceptabilă şi prietenii pe care oricine şi i-ar dori, însă le lipseşte încrederea, nu faţă de reprezentatele sexului frumos, ci în faţa membrilor propriei „specii“. Greşeala intimidaţilor este că din cauza încrederii în propriile forţe au tendinţa de a se compara cu alţii şi ies mereu în dezavantaj. Chiar şi când are stabilită o întâlnire, intimidatul se convinge pe sine că partenera lui e interesată de oricine, mai puţin de el. Mai grav este că această idee este atât de bine înrădăcinată, încât intimidaţii ajung să îşi saboteze toate relaţiile. Ei fac femeile să devină nesigure pe ele şi să se întrebe: „Ce e în neregulă cu mine de nu mă invită în oraş?“.
Concluzia pe care o putem trage, doamnelor, este că tuturor bărbaţilor le lipseşte încrederea în propriile forţe şi că toate aceste „categorii“ sunt  variaţiuni pe aceeaşi temă. Pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme, femeile ar trebui să renunţe să aştepte ca domnii să facă mereu primul pas. Bărbaţii şi-ar dori ca, în special la începutul unei potenţiale relaţii, femeile să mai renunţe la jocurile subtile pe care ei nu le înţeleg şi să aibă şi ele mai multă îndrăzneală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII