De câte ori nu v-aţi dorit ca şi mâncarea dumneavoastră să aibă gustul pe care îl avea cea a bunicii. Aţi tot tras cu ochiul şi astăzi puteţi împărtăşi şi celorlalte gospodine tainele pregătirii unor mâncăruri gustoase.
– Carnea din supă se frăgezeşte dacă se adaugă câteva picături de oţet sau suc de lămâie.
– Cârnaţii nu crapă la prăjit dacă sunt cufundaţi înainte de preparare în lapte rece.
– Brânza, caşcavalul se rad mai uşor dacă se ţin învelite în hârtie pergament, la frigider, aproximativ 15 minute înainte de utilizare.
– Citricele dau mai mult suc dacă înainte de a le stoarce le introduceţi puţin în cuptorul cu microunde.
– Ciupercile uscate şi tocate se pot folosi cu succes ca şi condiment pentru supe şi sosuri.
– Sosul de hrean prea picant se poate drege adăugând smântână, unt sau un măr ras.
– Friptura de porc capătă o aromă deosebită dacă se condimentează carnea cu scorţişoară; în acest caz, nu trebuie prăjită prea tare.
– Peştele devine mai fraged şi mai gustos dacă se pune la dezgheţat într-un vas cu lapte călduţ.
– Sardelele crude se dezosează uşor folosind următoarea metodă: tăiaţi-le capul, despicaţi-le pe lung, apoi apucaţi de capătul de jos al şirei spinării şi trageţi-o uşor afară, ţinând-o între index şi degetul mare.
– Sosurile groase nu mai fac pieliţă dacă puneţi pe suprafaţa lor câteva bucăţele de unt.
– Mămăliga nu mai face cocoloaşe dacă înainte de a pune mălaiul la fiert îl stropiţi cu apă rece.
– Sfecla pentru salată îşi păstrează culoarea roşie dacă înainte de a o pune la fiert o spălaţi bine în apă cât mai fierbinte.
– Icrele de heringi se desărează uşor dacă sunt puse în lapte sau apă rece, într-un tifon împăturit în două. Se ţin o oră, după care se storc şi se prepară cu untdelemn.
– Când scoateţi icrele dintr-un peşte, fiţi atenţi să nu se rupă şi fierea, care le va face amare.
– Musacaua, budinca şi pilaful se reîncălzesc numai pe baie de aburi.
– Găluştele de griş vor avea o culoare frumoasă dacă puneţi în compoziţie şi două linguriţe de mălai grişat, iar în gălbenuş adăugaţi puţină sare.
– Supa care nu are suficientă grăsime poate fi „dreasă“ cu un morcov dat pe răzătoarea mică şi călit în puţin untdelemn.
– Tava de prăjituri nu trebuie unsă cu unt sau untdelemn şi pe margini, pentru că prăjitura nu va mai creşte suficient în cuptor.
Colţul gospodinei
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei