24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCarne la grătar în stil coreean

Carne la grătar în stil coreean

Ingrediente: carne pentru grătar, 1-1,5 kg, de porc sau de vită, 2 fructe kiwi, 1 ceapă, 4-5 căţei de usturoi, 1 bucată ghimbir proaspăt (cât o nucă), tăiat bucăţi, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă piper, 250-300 ml sos de soia, 1/2 cană apă, 1/2 cană oţet de mere, 1/4-1/2 cană zahăr (o puneţi în funcţie de cât de mult vă place mâncarea chinezească dulce-acrişoară), 4 linguri ulei.
Mod de preparare:
Mixaţi ceapa, kiwi, usturoiul şi ghimbirul până devin un piure, apoi turnaţi-l într-un vas în care adăugaţi restul ingredientelor şi iarăşi amestecaţi. Între timp, lăsaţi carnea în apă rece cu puţină sare timp de 30 de minute. Puneţi-o într-un vas cu piureul pentru marinat, acoperiţi vasul şi lăsaţi la frigider peste noapte. A doua zi puneţi carnea la grătar. Se poate găti la fel de bine pe grătare de aluminiu sau la cuptor, la opţiunea grill (25-30 minute). Se poate servi cu cartofi copţi, murături, dar şi cu orez, legume, cartofi piure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU