17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Prăjitură Delia

Ingrediente: 600 g făină, 550 g zahăr (200g zahăr pudră pe aluat, 150 g zahăr pudră pentru cremă, 200 g zahăr tos pentru spumă), 4 ouă, 1 pachet margarină pentru aluat, 1/2 pachet unt (pentru cremă), 2 borcane gem de măceşe, 1 sticluţă esenţă de rom, 1 linguriţă bicarbonat stins cu lămâie, 1 lingură cacao, lapte, dacă e nevoie (la aluat).
Mod de preparare:
Foile: Se freacă făina cu margarină, se adaugă gălbenuşurile, 200 g zahăr pudră, bicarbonatul stins cu lămâie şi se frământă. Dacă e prea tare, se pune puţin lapte.
Împărţim aluatul în 3 părţi egale şi le întindem pe dosul tăvii, le înţepăm din loc în loc cu un cuţit sau cu furculiţa şi le introducem în cuptor aproximativ 10 minute.
Crema:
Una dintre foi se fărâmiţează şi se stropeşte cu esenţă de rom.
Se freacă untul cu 150 g zahăr pudră, apoi se adaugă o lingură de cacao şi un borcan de gem, celălalt borcan cu gem se amestecă bine cu foaia fărâmiţată, după care se amestecă toate şi se toarnă peste foaie, pe care o însiropăm puţin cu apă şi zahăr, iar deasupra punem a doua foaie.
Glazura:
Amestecăm 4 albuşuri cu 200 g zahăr tos într-o cratiţă pe care o punem la bain-marie şi batem până devine o spumă tare ca pentru bezele, pe care o turnăm peste ultima foaie.
Menţiuni: se taie a doua zi.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS