17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

13 judoka din Bănie, în finală
Judoka de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova au participat la sfârşitul săptămânii trecute la etapa de zonă a Campionatului Naţional rezervat cadeţilor. La competiţia găzduită de oraşul Piteşti au luat startul sportivi din judeţele din sudul ţării. Judoka din Bănie, pregătiţi de Mihai Voinea, nu au avut probleme în a obţine calificarea pentru finală, 13 dintre ei urmând să lupte pentru medalii pe 21 februarie, în oraşul Baia Mare. Şase dintre cei 13 craioveni care merg în finală s-au clasat pe primul loc la turneul zonal de la Piteşti. Este vorba despre Amalia Doană (categoria 40 kg), Iulia Vlad (44 kg), Raluca Dumitraşcu (48 kg), Larisa Staicu (57 kg), Augustin Bălan (46 kg) şi Alexandru Mărgineanu (+90 kg). Ceilalţi şapte judoka de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ calificaţi în finală sunt: Andreea Otoiu (57 kg) – locul doi la etapa de zonă, Mariana Marin (57 kg) – locul 5, Roxana Ciobanu (63 kg) – locul 3, Simona Bălan (70 kg) – locul 3, Cristian Ciobănică (46 kg) – loc 3, Alexandru Dudău (81 kg) – locul 2 şi Vasile Pârvu (81 kg) – locul 3. În finală s-au calificat sportivii clasaţi pe locurile 1-5 la fiecare categorie de greutate.
Daniela MITROI

Repetiţie înainte de naţionale
Atleţii craioveni au participat weekend-ul trecut la Grand Prixului indoor de la Bucureşti, etapa a II-a, desfăşurat la sala din Complexul „Lia Manoliu“. Competiţia a fost un ultim test înaintea Campionatului Naţional de sală, programat la sfârşitul acestei săptămâni, tot în Capitală. Pe primul loc a urcat două atlete, ambele de la CSM Craiova: Mihaela Neacşu (800 metri – 2:04.81) şi Andreea Ispan (săritura în înălţime – 1,84 m). Pe locul doi s-au clasat: Marius Buşcă (1.500 m) – CSM Craiova, Norbert Nagy (înălţime) – CSM Craiova, Gabriela Neacşu (1.500 m)  – CS Olimpic Sport Craiova, Cornelia Deiac  (lungime) – CSM Craiova şi Elena Hila (aruncarea greutăţii) – CSM Craiova. Pe ultima poziţie a podiumului s-au clasat: Daniel Betej (1.500 m), Dănuţ Ceici (60 m) şi Ion Vasile (înălţime), toţi de la CSM Craiova. Grand-Prix-ul a adunat la start 219 atleţi de la 67 de cluburi din ţară.
Daniela MITROI

Halep nu a trecut de calificări
Participantă pentru prima dată în calificările unui turneu WTA, Simona Halep (17 ani, 338 WTA) nu a reuşit să treacă de turul secund la turneul de la Paris (Franţa – 700.000 de dolari), fiind învinsă cu scorul de 4-6, 6-2, 3-6, de germanca Julia Goerges (107 WTA). Tânăra noastră sportivă s-a ales cu 1.320 de dolari şi opt puncte WTA, cu ajutorul cărora a înregistrat un salt de 15 locuri în clasamentul mondial. Pe tabloul principal al turneului din Hexagon se află două romance, Sorana Cârstea (18 ani, 39 WTA) şi Monica Niculescu (21 de ani, 47 WTA). Sorana va da piept în prima rundă cu una dintre reprezentantele gazdelor, Nathalie Dechy (58 WTA), în timp ce Monica o va întâlni pe elveţianca Timea Bacsinszky (60 WTA). Cele două românce fac pereche şi-n proba de dublu, fiind cotate ca favorite trei, urmând să le înfrunte în turul inaugural pe franţuzoaicele Severine Bremond şi Virginie Razzano.
Alexandru VÎRTOSU

Rusia, Italia şi Cehia, în semifinalele Cupei Fed
După ce prima zi a disputei cu China s-a încheiat 2-0, căpitanul Rusiei, Shamil Tarpischev, a decis să nu le folosească, la simplu, pe Elena Dementieva şi Svetlana Kuznetsova, înlocuindu-le cu Anna Chakvetadze şi Alisa Kleybanova. Chiar şi aşa, jucătoarele chineze nu au avut nici o şansă, Chakvetadze bătând-o pe Zi Yan, cu 6-1, 6-2, iar Kleybanova – pe Tian-Tian Sun, scor 6-1, 6-1. În partida de dublu şi-au făcut apariţia Dementieva şi Kuznetsova, care le-au învins după trei seturi, scor 1-6, 6-4, 6-4, pe Sun şi Yan. Rusia va juca în semifinalele Cupei Fed împotriva Italiei, care a dispus, în deplasare, de Franţa, scor 5-0. Flavia Pennetta a trecut, după două seturi închise la doi, de Alize Cornet, în timp ce Sara Errani a bătut-o pe Amelie Mauresmo, scor 6-3, 6-4. În ultima partidă a zilei, cuplul Sara Errani / Roberta Vinci a învins, cu un dublu 6-4, perechea Nathalie Dechy – Severine Bremond. Revenită în Grupa Mondială după cinci ani, Cehia a obţinut trei victorii în faţa Spaniei, scorul general fiind 4-1. Lucie Safarova a adus al doilea punct Cehiei, după victoria obţinută în faţa Carlei Suarez Navarro, scor 6-4, 6-3, iar Petra Kvitova a adus victoria decisivă, câştigând cu 6-4, 7-5 meciul cu Nuria Llagostera Vives. În meciul de dublu, Iveta Benesova şi Kveta Peschke le-au bătut cu 6-4, 6-2 pe Lourdes Dominguez Lino şi Maria-Jose Martinez Sanchez.
Alexandru VÎRTOSU

Tsonga, Gonzalez şi Cilic, învingători
Francezul Jo-Wilfried Tsonga a câştigat prima ediţie a turneului de la Johannesburg (Africa de Sud – 500.000 de dolari), acesta fiind cel de-al treilea trofeu ATP al carierei şi primul din acest sezon, după ce l-a învins pe compatriotul Jeremy Chardy, cu 6-4, 7-6 (5), în finală. Pentru acest succes, Tsonga a încasat 250 de puncte ATP şi 79.000 de dolari. Favorit principal şi deţinător al trofeului, chilianul Fernando Gonzalez (28 de ani) şi-a trecut în cont al patrulea trofeu pe zgura de la Vina del Mar (Chile), după victoria din finală, scor 6-1, 6-3, în faţa argentinianului Jose Acasuso. „Orice jucător visează să câştige un titlu în ţara sa natală. Sunt fericit că am reuşit acest lucru de patru ori şi sper să nu mă opresc aici. Este fantastic să simţi energia de la public. Nimic nu este mai plăcut de atât“, a spus Gonzalez, care s-a mai impus la acest turneu în 2002, 2004 şi 2008, iar în 2005 a jucat finala. După ce a câştigat turneul de la Chennai, în luna ianuarie, croatul Marin Cilic s-a impus şi în ţara sa natală, la turneul de la Zagreb. Finala croată a durat puţin peste o oră şi jumătate şi a fost câştigată de Marin Cilic, care l-a bătut în două seturi, scor 6-3, 6-4, pe Mario Ancic.
Alexandru VÎRTOSU

Daniel Brată, pe trei la Paris
Judoka Daniel Brată a terminat pe locul trei la categoria 100 de kilograme, în cadrul competiţiei de judo Grand Slam Paris, după ce în semifinale a fost învins de Yauhen Biadulin (Belarus). La această întrecere din capitala Franţei, România a mai fost reprezentată de Carmen Bogdan (48 de kilograme), eliminată în turul doi de franţuzoaica Laetitia Payet, de Andreea Cătună (52 de kilograme), care a părăsit competiţia tot în turul secund, învinsă de nipona Misato Nakamura, şi de Corina Căprioriu (57 de kilograme), scoasă din circuit în manşa secundă de franţuzoaica Morgane Ribout. La masculin, România a mai fost reprezentată de Dan Fâşie (66 de kilograme), eliminat în turul doi de japonezul Masato Uchishita, şi de Marian Halas (81 de kilograme), învins în turul preliminar de japonezul Hirotaka Kato.
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS