9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFamiliile numeroase - un pericol pentru mediu

Familiile numeroase – un pericol pentru mediu

Orice nou-născut produce de-a lungul vieţii sale o cantitate de emisii de carbon care echivalează cu cea generată prin arderea a doi acri jumătate de pădure.

 

Cuplurile care au mai mult de doi copii sunt „iresponsabile“, creează o povară de nesuportat pentru mediul înconjurător. Cel puţin aceasta este părerea consilierului britanic pentru probleme de mediu, Jonathon Porritt, care conduce comisia guvernamentală pentru dezvoltare sustenabilă. În opinia lui Porritt, contracepţia şi avortul ar trebui să constituie baza politicii de luptă împotriva încălzirii globale. În acelaşi timp, consilierul britanic afirmă că liderii politici şi activiştii trebuie să nu mai evite discuţiile despre efectele negative cauzate de creşterea demografică. Potrivit „The Optimum Population Trust“, un grup de activişti din care face parte şi Poritt arată că fiecare copil născut în Marea Britanie va produce în timpul vieţii emisii de carbon într-o cantitate echivalentă cu cea generată de arderea unei păduri extinse pe o suprafaţă de mărimea Trafalgar Square.

Responsabilitate pentru o planetă curată

De altfel, un raport al comisiei, care va fi publicat luna viitoare, afirmă că guvernele trebuie să promoveze politici de reducere a populaţiei printr-o mai bună planificare familială. „Trebuie să înţelegem că a avea mai mult de doi copii este o dovadă de iresponsabilitate. Avem probleme serioase, însă nimeni nu vrea să vorbească despre planning familial“, crede Poritt. Potrivit unui raport al Biroului Naţional de Statistică, Marea Britanie, care în prezent are o populaţie de 61 de milioane de persoane, va depăşi 70 de milioane în 2028, în timp ce populaţia mondială, care în prezent este de 6,7 miliarde de locuitori, va ajunge până în 2050 la 9,2 miliarde. În acelaşi timp, Porritt, care are doi copii, încearcă să convingă grupurile care militează pentru protecţia mediului să se concentreze mai mult pe problema populaţiei în campaniile pe care le derulează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU