14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru clătite delicioase

Sfaturi pentru clătite delicioase

Pentru prepararea unor clătite delicioase, nu este suficient să amestecaţi ingredientele la întâmplare, ci trebuie să ţineţi cont de anumite tehnici de preparare:
– Pentru a obţine un aluat de clătite cât mai reuşit folosiţi blenderul sau robotul de bucătărie.
– Mai întâi, amestecaţi ingredientele la viteza cea mai mică, apoi treceţi treptat la o viteză mai mare, amestecând până dispar toate cocoloaşele.
– Nu exageraţi cu cantităţile de sare şi zahăr.
– Pentru a obţine clătite subţiri şi aurii, acestea trebuie coapte la foc iute. Un rol important în acest sens îl are untul. Dacă îl folosiţi la prepararea clătitelor, acestea vor căpăta o culoare aurie.
– Când folosiţi unt, trebuie să fiţi foarte atente deoarece măreşte riscul de ardere a clătitelor. Cealaltă alternativă a untului este uleiul, care poate fi încins mai bine.
– Pentru a obţine clătite subţiri, nu folosiţi mai mult de două linguri de compoziţie.
– Executaţi mişcări circulare, rapide cu tigaia, pentru ca aluatul să se întindă pe toată suprafaţa acesteia şi clătitele să iasă cât mai fine.
– Pentru obţinerea unor clătite fine, compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni şi să conţină mici bule de aer.
– Dacă aluatul a ieşit prea subţire, luaţi o cantitate mică din el şi încorporaţi făină, apoi amestecaţi cu restul de aluat, pentru a evita apariţia cocoloaşelor.
– Ca să nu se rupă clătitele, lăsaţi compoziţia să se liniştească 20-30 de minute sau chiar mai mult în cazul în care nu vă grăbiţi. Dacă şi aşa se rup, atunci mai adăugaţi ouă. Atenţie însă, pentru că, dacă puneţi prea multe, clătitele vor ieşi groase şi lipicioase. După ce le terminaţi, le ungeţi pe fiecare cu unt şi le puneţi, una câte una, într-o cratiţă acoperită cu capac.
– Pentru obţinerea unor clătite pufoase folosiţi drojdie sau lapte acru.
– Drojdia trebuie să fie proaspătă şi în cantitatea recomandată, fără a se exagera.
– Pentru a le putea întoarce mai uşor, trebuie să le faceţi mai mici, să încingeţi bine tigaia, apoi să daţi focul mai încet.
– Este indicat să folosiţi o tigaie de teflon.
– Tigaia în care se coc clătitele se poate freca (dacă nu este din teflon) cu sare, înainte de coacerea acestora, pentru a evita să se lipească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII