14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrietenii iubitului îţi pot distruge relaţia

Prietenii iubitului îţi pot distruge relaţia

O cină la lumina lumânărilor pe care aţi programat-o şi aţi organizat-o cu mare atenţie se transformă de cele mai multe ori într-o întâlnire între amici? Vă deranjează foarte mult această situaţie şi simţiţi că afectează relaţia dumneavoastră? Iată câteva sfaturi pentru a reuşi să faceţi faţă unei astfel de probleme.
Faptul că el este atât de legat de prietenii din copilărie nu l-aţi ştiut cu siguranţă de la început. Atunci când l-aţi cunoscut era gentil, amuzant şi extrem de atent cu dumneavoastră. A trecut timpul şi încet, încet aţi descoperit numărul mare al prietenilor pe care îi are. Nu este un lucru rău, însă problema este aceea că iubitul dumneavoastră nu face absolut nimic fără aceştia, nu de puţine ori renunţând la a petrece timpul cu dumneavoastră pentru a fi alături de ei. Prietenii sunt viaţa lui. Îi sună zilnic, petrece foarte mult timp împreună cu ei şi, dacă nu îi găsiţi acasă la dumneavoastră la prânz, atunci cu siguranţă vor veni la cină. V-a spus de mai multe ori până acum că nu va renunţa niciodată la amici. Chiar dacă este o situaţie extrem de dificilă pentru dumneavoastră, nu îl puteţi acuza în totalitate de acest comportament. Se cunosc de când erau copii, au împărţit şi momente frumoase, şi clipe dificile, au trecut împreună prin etapele cele mai importante ale vieţii şi au ajuns să se considere ca făcând parte dintr-o mare familie. Aveţi momente când simţiţi că nu mai puteţi rezista, însă va trebui să vă abţineţi şi să încercaţi să fiţi cât mai înţelegătoare cu putinţă în cazul în care nu doriţi să-l îndepărtaţi de dumneavoastră complet. Chiar dacă nu mai suportaţi să-i vedeţi venind surâzători pentru a vedea împreună cu iubitul dumneavoastră o partidă de fotbal, încercaţi să fiţi alături de el o gazdă cât mai primitoare. Vedeţi partea bună a lucrurilor. Meciul oricum îl vor vedea împreună. Cel puţin se adună la dumneavoastră acasă şi nu la alţii, lăsându-vă să petreceţi cel puţin câteva ore singură. Cu siguranţă că la început aceste întâlniri nu vă displăceau. Acum însă simţiţi din ce în ce mai mult nevoia de a-i ţine la distanţă şi nu vi se mai pare nimic plăcut într-o astfel de întâlnire. Nu trebuie să vă surprindă o afirmaţie din partea lui de tipul: „Nu mai eşti deloc aceeaşi persoană pe care am cunoscut-o. Te-ai schimbat foarte mult“.

Nu vă aşteptaţi la schimbări rapide

Această lipsă de maturitate pune un cuplu la o grea încercare. Iubitul dumneavoastră pare să îşi dorească să rămână pentru totdeauna eternul adolescent şi pare incapabil de a se transforma într-un bărbat care acceptă responsabilitatea unei relaţii stabile cu o femeie. Evitaţi să-l puneţi brusc în faţa unei alegeri categorice, pronunţând fraze de genul: „Trebuie să alegi. Ori eu, ori prietenii tăi“. S-ar putea să fiţi pusă în faţa unei surprize extrem de neplăcute. Este mai bine să propuneţi alternative pentru a ieşi din această situaţie ce devine pentru dumneavoastră din ce în ce mai greu de suportat. Probabil că este momentul să clarificaţi împreună ce înseamnă pentru fiecare  a forma un cuplu. Pentru acest lucru nu trebuie să faceţi scene şi să începeţi lista dumneavoastră de reproşuri. Începeţi dialogul prin evidenţierea punctelor comune şi abia apoi treceţi la aspectele controversate. Obiectivul discuţiei este acela de a ajunge şi de a vă forma o părere comună despre ceea ce înseamnă o relaţie şi viaţa de cuplu. Este inutil să încercaţi să schimbaţi situaţia dintr-o singură „lovitură“. Mult mai bună este metoda paşilor mărunţi. Începeţi prin a-l face să vă promită că măcar o seară pe săptămână o petreceţi singuri. Folosiţi-vă de şiretlicuri de genul: „Nu mai mergem în weekend la prânz la ai mei dacă…“.
Foarte important este să aveţi răbdare. Nu aşteptaţi o schimbare de pe o zi pe alta. Lăsaţi să treacă măcar câteva luni. Dacă eforturile dumneavoastră nu au dat nici un rezultat, nu aveţi altceva de făcut decât să acceptaţi un lucru evident: el nu vrea să se schimbe. Acesta este momentul în care va trebui să luaţi o hotărâre: ori îl acceptaţi împreună cu prietenii la pachet, ori vă construiţi altă viaţă şi căutaţi o persoană mai atentă la nevoile şi dorinţele dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII