Îngrijirea pielii în sezonul rece

Autori


Iarna, pielea are nevoie de o îngrijire specială pentru că în acest anotimp umiditatea este foarte scăzută, iar epiderma trebuie hidratată.

Pentru a vă menţine pielea catifelată şi moale iarna este important ca întregul corp să fie foarte bine hidratat. Aspectul pielii se modifică semnificativ din cauza condiţiilor de mediu, însă trebuie să ştiţi că situaţia va reveni la normal după ce frigul trece, iar umiditatea din aer creşte. Din păcate, multe doamne nu ştiu cum să îşi îngrijească pielea în sezonul rece, iar consecinţele sunt neplăcute. Pielea devine mai uscată, mai sensibilă şi îşi pierde elasticitatea, iar semnele îmbătrânirii devin mai vizibile. Iată ce puteţi face pentru a rezolva această problemă.

Hidratarea, punctul-cheie

În primul rând, ţineţi cont de faptul că pielea are nevoie de hidratare. O idee preconcepută şi greşită este că spray-urile cu apă termală şi cremele hidratante se folosesc numai vara. Adevărul este că, dacă în lunile de iarnă pielea este prea uscată şi mată, asta înseamnă că are nevoie de mai multă hidratare. Aşa că este momentul să cumpăraţi spray-uri, seruri şi măşti hidratante. Evitaţi să folosiţi săpun de faţă sau loţiuni ce conţin alcool, căci aceste produse usucă şi mai mult pielea. Iarna, chiar şi femeile cu ten gras trebuie să se demachieze cu lapte şi loţiuni fără alcool. Dacă în această perioadă observaţi că pielea devine hipersensibilă, alegeţi produse demachiante cu pH neutru.

Schimbaţi-vă crema de faţă sau laptele hidratant

Este adevărat că produsele hidratante pe care le folosiţi iarna trebuie să fie grase. Un lucru interesant este că tipul de ten se poate schimba în timpul sezonului rece. De exemplu, dacă aveţi tenul gras, acesta poate deveni normal, pielea normală se poate usca, iar tenul uscat poate deveni hipersensibil. Aceste modificări durează însă doar în lunile cu frig, iar fenomenul se petrece din cauza faptului că umiditatea şi temperaturile scăzute modifică aspectul pielii. Indiferent de tipul de ten, cea mai bună alegere pentru sezonul rece ar fi o cremă hidratantă care să conţină vitamine, uleiuri esenţiale şi ingrediente hrănitoare, Aloe Vera, extracte de muşetel, miere sau ulei de măsline.


Hidrataţi întregul corp

Este indicat să faceţi un gomaj o dată pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte de pe piele şi pentru a îmbunătăţi circulaţia sanguină. Nu uitaţi să vă hidrataţi pielea după fiecare baie sau duş. Alegeţi un lapte de corp hidratant mai uleios sau chiar o loţiune corporală pentru a vă hidrata, catifela şi hrăni pielea. Dacă pielea este foarte uscată sau sensibilă, puteţi folosi uleiuri pentru bebeluşi sau un ulei de corp, pentru hidratare în profunzime. Uleiul pentru bebeluşi trebuie aplicat din belşug imediat după duş, cât pielea este încă umedă. Vântul iernii nu este benefic pentru pielea dumneavoastră, aşa că aveţi grijă să o protejaţi. Purtaţi întotdeauna mănuşi, căciulă sau pălărie şi fular, pentru a evita uscare excesivă a pielii.

Îngrijiţi-vă mâinile şi buzele

Este esenţial ca mâinile să fie în permanenţă hidratate, mai ales înainte de a ieşi afară. Optaţi pentru o cremă cu vitamine şi alte ingrediente hrănitoare. Aplicaţi crema cel puţin de două ori pe zi pentru ca mâinile să se menţină catifelate şi bine hidratate. Pentru a asigura hidratarea în profunzime a pielii mâinilor, puteţi combina crema cu o picătură de loţiune hidratantă pentru faţă.

Buzele crăpate reprezintă un „fenomen“ frecvent în lunile de iarnă. Pielea buzelor este foarte delicată şi sensibilă şi se deshidratează foarte uşor. Cea mai bună metodă de a preveni crăparea buzelor este aplicarea unui strugurel mai uleios. Folosiţi un strugurel care să conţină ingrediente de hidratare, pentru ca buzele să rămână moi şi netede. Altă variantă pentru protejarea buzelor ar fi exfolierea, cu ajutorul unei creme fine de exfoliere şi al unei periuţe de dinţi. Astfel, celulele moarte sunt îndepărtate. Puteţi opta pentru balsam de buze cu factor de protecţie ridicat (cel puţin 15) sau pentru balsamuri de buze ce conţin ceară.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Actualitate

» Universitatea Craiova: Ciprian Tănasă a revenit la echipă, după ce fusese împrumutat la Politehnica Iaşi
» Fotbal: Florin Şoavă a semnat un contract pe trei sezoane cu gruparea din Banie
» SC Oltchim vrea să obţină acceptul Comisiei Europene pentru a primi un ajutor de stat
» Fotbal, Universitatea Craiova: Mititelu afirmă că a avut o ofertă de 6,5 milioane de euro pentru Florin Costea, dar a refuzat-o
» ANP susține că Paul Valută a refuzat tratamentul medical în penitenciar
» Salariul şefului DNA, mai mic decât al subalternilor
» Pensionări cu forţa în administraţie
» Interzis! Se canalizează
» Demisii în lanţ din PSD
» Fermierii vs. APIA în procese pe rol
» Anticorupţia, la mişto
» Scurte stiri
» Miron Cozma vine la Târgu Jiu
» Programul Casa Verde, amânat pe termen nedeterminat
» Corpul de control al primarului a sancţionat 13 firme
» Au câştigat procesul cu Ministerul Sănătăţii
» Anul economisirii
» Bolnavii, trataţi… de sus

Local

» Scurte stiri
» Procedurile de divorţ în cuplurile binaţionale, simplificate
» Obama va fi învestit marţi
» Buget de criză
» Verdict în procesul România – Ucraina
» Meşteşugarii se lansează în afaceri cu bulgarii

Dolj

» Dotări pentru serviciile de voluntariat
» Eminescu şi copiii doljeni

Sport

» Ilie Iordache a făcut deplasarea în Antalya
» Napoli a schimbat regimul
» Pandurii au plecat în Turcia
» Vizită medicală cu Njock şi patru australieni
» Petrecere cu promisiuni de cupe europene
» Scurte ştiri
» Romeo Duicu, în ascensiune
» Ţipko, posibilul adversar al lui Bute
» Şanse mici la Sibiu
» Tricolorii, motivaţi de fete
» Voleibalistele, la Piatra Neamţ
» Energia debutează la Braşov
» Andrei Pavel a avut ghinion la tragerea la sorţi

Magazin

» Salată cu jambon şi pepene galben
» Ruladă de porc cu usturoi
» Sfaturi pentru clătite delicioase
» Prietenii iubitului îţi pot distruge relaţia
» Îngrijirea pielii în sezonul rece
» Pregătiri pentru prima întâlnire
» Scurte stiri
» Tinereţe fără riscuri şi responsabilităţi
» Las Vegas – declinul unui vis
» Săracii miliardari
» Horoscop

Top