24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPantofii, mănuşile şi pălăriile - în topul preferinţelor doamnelor

Pantofii, mănuşile şi pălăriile – în topul preferinţelor doamnelor

Se apropie sezonul reducerilor, iar pentru dependentele de modă, acesta este un motiv de fericire. Pe lângă paltoane, pulovere, pantaloni, accesoriile sunt foarte importante pentru doamne.

Dintre toate accesoriile, primul loc în preferinţele reprezentantelor sexului frumos îl ocupă pantofii. Acesta este rezultatul unui sondaj realizat la nivel internaţional de revista italiană Grazia. 63 la sută dintre rusoaice, 49 la sută dintre grecoaice şi 45,5 la sută dintre italience au declarat că pantofii sunt accesoriul lor favorit. Pantofii reprezintă, de asemenea, unul dintre obiectele de colecţie cel mai răspândit în lume în rândul doamnelor. Majoritatea participantelor la sondaj au declarat că nu rezistă tentaţiei de a-şi cumpăra o pereche nouă de pantofi. Excepţie fac indiencele, care preferă eşarfele. În urma sondajului s-a observat că pentru 52 la sută dintre grecoaice şi 76 la sută dintre australiene, „little black dress“ este piesa vestimentară care nu trebuie să lipsească din garderoba nici unei doamne. Printre accesoriile cele mai căutate în această iarnă se numără mănuşile. Dacă în trecut mănuşile erau considerate doar un element funcţional din garderoba noastră, în acest sezon, ele au devenit o adevărată piesă de rezistenţă a ţinutei feminine. Potrivit stiliştilor, mănuşile aduc un plus de clasă, rafinament şi eleganţă celei care le poartă. Gama de materiale din care acestea sunt realizate este extrem de variată, mergând de la caşmir, lână, mohair, piele, piele întoarsă sau saten, pentru ţinutele de seară. Renumite case de modă au inclus, în acest sezon, în colecţiile lor mănuşi pentru toate ocaziile şi gusturile, încercând să ilustreze cât mai bine genul care defineşte marca.

 

Revine pălăria

 

Alt accesoriu apreciat în această iarnă de doamne este pălăria. Doamnele trebuie să ştie însă să aleagă borul adecvat, care să se armonizeze cu faţa. Extrem de şic, pălăriile sunt un accesoriu care trebuie să fie în concordanţă cu restul hainelor. Acestea dau o notă de distincţie şi de romantism oricărei ţinute. Dacă sunteţi o persoană mică de statură, evitaţi pălăriile cu boruri mari, iar dacă sunteţi înaltă trebuie sa staţi departe de cele cu boruri mici. Ideale pentru doamnele scunde sunt pălăriile ale căror boruri sunt uşor ridicate, în schimb, pentru cele înalte, stiliştii recomandă pălăriile cu borurile îndreptate în jos. În ultimul timp, femeile au preluat pălăriile masculine. Excentrice, clasice, din lână sau materiale sintetice, colorate sau nu, cu flori, fluturaşi sau fundiţe, pălăriile vor rămâne întotdeauna un accesoriu preferat de doamne.

Alături de pălării, în topul preferinţelor rămân accesoriile clasice, precum genţile, curelele sau bijuteriile. Genţile la modă în această iarnă sunt fie cele de dimensiuni foarte mari, fie poşetele plic sau cele cu mânere scurte. La capitolul bijuterii, în acest sezon se poartă foarte mult mărgelele, ce trebuie asortate cu nuanţele ţinutei alese, dar şi broşele. Extrem de şic sunt şi eşarfele şi fularele de tot felul.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS