8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrigoane cu mascarpone

Trigoane cu mascarpone

Ingrediente: foi de plăcintă, 1 cutie mascarpone de 250 g, zahăr pudră, esenţă de vanilie, fructe uscate (smochine, stafide, caise, cireşe confiate), 1 portocală.

Mod de preparare: Pentru început puneţi la înmuiat fructele uscate în sucul de la portocală. După 15 minute, le scoateţi, le scurgeţi şi le tăiaţi bucăţele. Frecaţi mascarpone cu 5 linguri rase de zahăr pudră, apoi adăugaţi fructele, coaja rasă de la o portocală sau lămâie, esenţa de vanilie. Întindeţi o foaie, ungeţi-o cu unt şi puneţi deasupra altă foaie. Tăiaţi fâşii de 5-6 cm. Puneţi o linguriţă de compoziţie în colţul din stânga jos a foii şi apoi formaţi triunghiul, împăturind spre dreapta, apoi în sus, spre stânga, şi în sus, spre dreapta. Când aţi ajuns la capăt, ungeţi cu unt suprafaţa trigonului şi presăraţi zahăr pudră. Puneţi-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS