Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Un ţurţur întruchipează spiritul iernii

 

Streaşina unei case din Lake Stevens, Statele Unite, a fost decorată de mama natură cu un ţurţur neobişnuit, care a luat forma unui chip uman. După cum informează site-ul zigonet.com, toţi cei care au văzut minunăţia sunt de părere că faţa îi aparţine unui personaj din mitologia vikingilor, pe care anglo-saxonii îl numesc Jack Frost şi care este întruchiparea iernii. Mulţi spun că este foarte posibil ca ţurţurul cu nas, ochi şi gură să fie o reprezentare a acestei personalităţi sau o personificare a spiritului iernii. Pentru anglo-saxoni, Jack Frost este o creatură asemănătoare elfilor, care are talente artistice. Potrivit legendei, acest personaj ar fi cel care schimbă culoarea frunzelor toamna, dar adevărata sa măiestrie ar ieşi la iveală iarna, când sculptează opere de artă în zăpadă şi în gheaţă.

 

Avion – sală de clasă pentru lecţiile de geografie

 

Reprezentanţii Ministerului britanic al Învăţământului au pus la punct un proiect pedagogic inovator: lecţiile predate elevilor dintr-o şcoală primară din Kingsland se vor desfăşura într-un avion. Potrivit site-ului zigonet.com, aeronava, care costă puţin peste 43.000 de lire sterline şi are o capacitate de 40 de elevi, va fi aşezată pe un teren de joacă. Avionul va fi dotat cu monitoare digitale şi va avea podea de sticlă. Pe monitoare vor fi proiectate imagini preluate de pe GoogleEarth şi astfel, în timpul lecţiilor de geografie, de exemplu, elevii vor avea impresia că se află chiar în locul sau mediul pe care îl studiază. „Le vom putea spune elevilor: «Astăzi vom vizita pădurile tropicale» şi chiar să mergem în acele locuri“, a explicat directorul şcolii, care susţine acest proiect.

 

Topless-ul, interzis pe plajele din Australia

 

Un parlamentar australian conservator a propus ca pe plajele din statul New South Wales să fie interzis topless-ul, informează Yahoo!News. Deşi oamenii obişnuiţi au reacţionat violent la o astfel de propunere, reverendul Fred Nile a reuşit să câştige sprijinul celor mai importanţi politicieni din stat pentru a modifica legile referitoare la practicarea nudismului. „Litera legii trebuie să fie clară. Trebuie să se precizeze că femeilor le este interzis să îşi expună sânii pe plajele publice“, a spus Nile. Părerea lui este susţinută şi de australienii care locuiesc în apropiere de plajă, aceştia susţinând că nu vor să vadă femei care se bronzează fără sutien. Cu toate acestea însă, numeroase voci spun că o astfel de măsură ar transforma Australia într-un „refugiu pentru mironosiţe“, fapt care, în fond, ar îndepărta turiştii.

Jodi McKay, reprezentant al Ministerului Sănătăţii, a declarat că interzicerea plajelor unde se face nudism şi topless ar fi o exagerare din partea legiuitorilor. „Nu am vrea ca guvernul să interzică astfel de activităţi. Dacă asta s-ar întâmpla, probabil următorul pas ar fi interzicerea alăptatului“, a protestat McKay.

 

Kate Winslet a îmbătrânit cu 30 de ani

 

Kate Winslet a tras cu ochiul la comportamentul vârstnicilor pe care i-a văzut pe stradă şi prin cafenele, pentru a se pregăti serios pentru rolul pe care îl va interpreta în pelicula „The Reader“. După cum informează site-ul starpulse.com, actriţa va interpreta rolul unei pensionare, un fost paznic într-un lagăr de concentrare. Pentru aceasta, actriţa a fost supusă unei transformări complete, întrucât, de-a lungul desfăşurării acţiunii, personajul căruia îi dă viaţă îmbătrâneşte 30 de ani. Kate Winslet susţine că interpretarea ei este cât se poate de bună, pentru că a reuşit să-şi însuşească gesturile şi comportamentele bătrânilor, spionând prin cafenele şi pe străzi. „I-am observat pe cei în vârstă. Mă uitam la ei să văd ce fac, cum se aşază şi cum se ridică de pe scaun. Pot să vă spun că, în mod surprinzător, nu m-a deranjat foarte tare să mă uit în oglindă şi să mă văd o băbuţă. Machiajul a conferit personajului un plus de credibilitate. Dezavantajul a fost că totul era destul de incomod şi în fiecare zi dura şapte ore şi jumătate să termine machiajul“, a spus Kate Winslet.

Exit mobile version