10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Dodean şi Samara, egale
Sportivele Daniela Dodean şi Elizabeta Samara s-au clasat, la egalitate, pe primul loc în clasamentul sportivilor pe anul 2008 întocmit de Federaţia Română de Tenis de Masă. Cele două jucătoare au fost artizanele câştigării medaliilor de bronz la Europenele de senioare de către echipa României, din care au mai făcut parte Mariana Stoian, Iulia Necula şi Ioana Ghemeş. Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Tenis de Masă, pe locul secund al ierarhiei s-a clasat Adrian Crişan, iar pe trei – Andrei Filimon. Iată clasamentul complet realizat de FRTM: 1. Daniela Dodean şi Elizabeta Samara, 2. Adrian Crişan, 3. Andrei Filimon, 4. Andreea Dospina, 5. Bernadette Szocs, 6. Hunor Szocs, 6. Camelia Poştoacă, 7. Iulia Necula, 7. Mariana Stoian, 7. Ioana Ghemeş.

Gaţu speră să aibă putere de convingere
Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a afirmat că Narcisa Lecuşanu şi Carmen Amariei intenţionează să se retragă de la naţională. „Eu am avut o discuţie cu fetele. Narcisa Lecuşanu şi Carmen Amariei mi-au spus că ar vrea să se retragă, însă mai au timp să se gândească. Poarta României este acoperită de valoarea Florentinei Ungureanu, Pâslaru şi Stanciu Grecu. Deci avem de unde să alegem dacă e să ne gândim la lucrul ăsta. Noi nu avem aruncătoare de la 9 metri care să penetreze de la distanţă“, a spus conducătorul FRH. Referitor la Campionatul European din Macedonia, Cristian Gaţu este de părere că elevele lui Radu Voina puteau să ajungă în actul final. „Dacă fetele abordau în altă manieră meciul cu Spania, eram în mod cert în finala campionatului. Spania nu trebuie uitată, are un mod special de abordare, este o echipă enervantă. Trebuie să luăm în considerare că România s-a prezentat fără şapte golghetere importante, introducând handbaliste tinere. Ţinând cont de acest lucru, locul cinci este mulţumitor“, a încheiat Gaţu.

Echipa Abarth a testat în Franţa
Echipa Abarth speră la un start puternic în sezonul 2009 în Intercontinental Rally Challenge, după testele efectuate în sudul Franţei. S-a ales acest test pentru asemănarea sa cu prima etapă ce va avea loc la Monte Carlo, echipa muncind la dezvoltarea noilor componente şi evoluţii ale modelului Grande Punto. Abarth a terminat în forţă sezonul 2008, cu două victorii ale lui Giandomenico Basso, care va fi principalul candidat din partea echipei la titlul mondial al piloţilor în sezonul viitor, avându-l coechipier pe campionul european Luca Rossetti.

Kostelic, primul la Alta Badia
Schiorul croat Ivica Kostelic şi-a trecut în cont proba de slalom special de la Alta Badia (Italia), obţinând astfel a noua victorie în Cupa Mondială de schi alpin şi a opta la slalom, ultima datând de acum cinci ani. Deja clasat al doilea în proba de slalom uriaş, Ivica Kostelic a fost înregistrat la slalom special cu timpul de 1 min 39 sec 83/100, fiind urmat de francezul Jean-Baptiste Grange, la 20/100, şi de austriacul Benjamin Raich, la 80/100. Lider al clasamentului general al specialităţii este francezeul Grange, iar în clasamentul general al Cupei Mondiale primul loc este ocupat de norvegianul Aksel Lund Svindal.

Simon Clegg îi face loc lui Andy Hunt
Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic al Marii Britanii, Simon Clegg, a părăsit conducerea acestui organism după 11 ani în acest post, perioadă marcată şi de ducerea cu succes a candidaturii Londrei pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2012. Simon Clegg îşi anunţase de mai multă vreme retragerea, considerând că în prezent mai potrivit pe acest post este un manager profesionist. El a avut ca ultimă sarcină pe cea de şef de misiune la Jocurile Olimpice de la Beijing. Funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic al Marii Britanii va fi preluată de Andy Hunt.

Hamilton promite un an mai bun
Campionul Mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, a promis că va face senzaţie în noul sezon competiţional din „Marele circ“, considerând totodată că doar din invidie l-au criticat rivalii săi, pentru faptul că ar conduce periculos, prin manevrele sale din timpul curselor. „Sunt convins că e vorba de invidie. Nu conduc periculos şi nu am de gând să omor pe nimeni cu manevrele mele din timpul cursei, aşa cum am fost acuzat de unii. Să-l vezi pe unul ca mine că are o ascensiune atât de rapidă, că devine campion mondial atât de tânăr este evident că nu pică prea bine. 2009 va fi un an şi mai bun decât acesta. Fiţi siguri de asta“, a afirmat Hamilton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS