24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Şerpii vii, felul preferat de mâncare

Un chinez are gusturi culinare neobişnuite. După cum informează site-ul ananova.com, Wen Xide, de 41 de ani, spune că îi place să mănânce şerpi vii, alături de o bere rece. Bărbatul declară că în ultimii zece ani şerpii au fost un ingredient nelipsit din alimentaţia sa. Totul a început dintr-o glumă, când a pariat pe un pachet de ţigări că va reuşi să mănânce un şarpe viu. „De atunci am devenit dependent de mâncatul de şerpi“, a declarat chinezul. „Şerpii au un miros aparte, puţin deranjant, dar sunt delicioşi“, a mai spus Wen Xide, care s-a lăudat că şifiul său îi calcă pe urme şi că anul acesta a mâncat opt şerpi.

Ceas elveţian într-un mormânt chinezesc de 400 de ani

Arheologii chinezi au rămas uimiţi după ce au găsit un ceas elveţian în miniatură într-un mormânt vechi de 400 de ani. „Când încercam să dăm la o parte pământul care era adunat în jurul sicriului, am auzit un sunet metalic făcut de căderea unui obiect pe podea“, a povestit Jiang Yanyu, unul dintre arheologi, fost custode al muzeului regional.

„Am ridicat obiectul respectiv şi ni s-a părut că era un inel, dar, după ce l-am curăţat de praf şi după ce l-am analizat mai bine, am constatat cu uimire că era vorba de un ceas“, şi-a continuat Jiang Yanyu istorisirea. Ceasul arăta ora 10.06, iar pe capacul din spate era gravat cuvântul „Swis“ (elveţian).

Experţii în arheologie spun că sunt bulversaţi de această descoperire, pentru că se credea că mormântul nu fusese „deranjat“ de când fusese construit, acum 400 de ani, în timpul dinastiei Ming. Săpăturile au fost întrerupte şi în prezent se aşteaptă rezultatele testelor făcute la Beijing, care vor clarifica misterul.

 

Primarul nu mai are voie să lucreze până târziu

Consilierii locali dintr-un orăşel din California au aplicat o interdicţie propriului primar, de fapt, o primăriţă, pentru că nu sunt de acord ca aceasta să lucreze până noaptea târziu. După cum informează site-ul ananova.com, primarului localităţii South El Monte, Blanca Figueroa, i se dă stingerea în fiecare seară şi este obligată să părăsească primăria înainte de ora 23.00. Funcţionarii spun că îşi fac griji în primul rând în legătură cu siguranţa doamnei primar şi, în al doilea rând, în legătură cu ritmul şi programul de lucru al acesteia, care nu o dată a rămas la serviciu până dimineaţa. Primăriţa protestează şi spune că interdicţia nu ţine cont şi de părerile ei. Ea spune că trebuie să îşi pună ordine în hârtii şi cum toată ziua este ocupată cu diverse întâlniri şi şedinţe, doar noaptea îi rămâne la dispoziţie.

„Eu sunt primar 24 de ore pe zi, şapte zile din şapte. Am foarte mult de lucru şi nu îmi permit să las sarcini neîndeplinite. Nu am viaţă personală, sunt obosită din punct de vedere mental, dar este datoria mea de primar să am grijă de oraş“, a declarat Blanca Figueroa pentru publicaţia Los Angeles Times. Probabil că acesta este secretul ei, ţinând cont de faptul că ocupă această funcţie din anul 1997.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS