11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Papricaş de pui

Ingrediente: 1 pui, 4 cepe violete, 2 roşii, 3 ardei graşi, 0,5 l apă fierbinte/supă, boia iute sau dulce, ulei, sare, piper, vin (facultativ).
Mod de preparare: Puiul se taie în zece bucăţi: picioarele, spatele şi pieptul se dau în două, iar aripile se lasă întregi. Se curăţă legumele şi se toacă. Într-o tigaie cu puţin ulei se pun la călit ceapa tăiată solzi şi carnea, condimentată în prealabil. Se amestecă puţin, după care se adaugă restul legumelor. După câteva minute se pun apă şi puţin vin. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, până scade puţin sosul, iar ceapa, ardeii şi roşia sunt pătrunse. Se poate servi cu mămăliguţă sau cartofi fierţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS