13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinConspiraţii de top în lume

Conspiraţii de top în lume

Asasinarea lui Kennedy, atentatele din 11 septembrie, moartea prinţesei Diana sunt conspiraţii care îi fascinează de ceva timp pe toţi amatorii de mister.

În ultimii ani, pe internet se vehiculează tot mai multe teorii cu privire la posibile comploturi, organizate de guverne sau de organizaţii secrete. Întrebarea care „bântuie“ printre internauţi este una singură: este vorba de dezastre, catastrofe naturale sau de asociaţii foarte bine puse la punct? Pentru „complotişti“, cum sunt numiţi pasionaţii de teorii bizare, domeniile în care se poate aplica o teorie a conspiraţiei sunt dintre cele mai variate. În opinia specialiştilor, aceste teorii „stimulează“ imaginaţia colectivă, încercând să lămurească, deşi doar aparent, episoade dificile de explicat. Pentru a fi în tendinţe, cotidianul britanic Telegraph a pus la punct un clasament al celor mai cunoscute teorii, de la unele cât de cât credibile şi până la altele cu adevărat neverosimile.

 

Morţi celebri

 

În clasament apar morţi celebri, pe seama cărora au curs valuri de cerneală. Un astfel de episod este accidentul rutier în urma căruia şi-a pierdut viaţa Lady Di, care stârneşte şi acum discuţii aprinse. Potrivit anchetei oficiale, nu a fost vorba de un complot, ci doar de fatalitate. Tatăl lui Dodi Al Fayed nu s-a lăsat însă convins, el afirmând sus şi tare că fiul său şi prinţesa Diana au fost ucişi. În opinia sa, pentru membrii familiei regale britanice era de neconceput ca mama viitorului rege al Angliei să se mărite cu un musulman. În plus, tot potrivit proprietarului celebrului magazin Harrods, Diana urma să aducă pe lume copilul lui Dody. Printre personalităţile prezente în clasament se află şi Paul McCartney şi Elvis Presley. Regele rock’n’roll este, din câte se pare, încă în viaţă. În ciuda zecilor de probe şi contraprobe, nu se ştie nici măcar acum dacă solistul se bucură sau nu de bătrâneţe pe o insulă tropicală. Potrivit altei legende metropolitane, fostul component al legendarei formaţii The Beatles, Paul McCartney, şi-ar fi pierdut viaţa într-un accident rutier în 1966. Actualul „Paul“ ar fi, prin urmare, doar o sosie.

 

Comploturi „ştiinţifice“

 

Nu trebuie omise nici teoriile mai mult sau mai puţin ştiinţifice. De exemplu, există voci care afirmă că virusul HIV ar fi fost creat în laborator, iar Haarp ar fi o armă secretă, capabilă să doboare avioane şi rachete şi chiar să provoace cutremure. După ce ani la rând s-a discutat de controversata călătorie pe Lună, în ultima perioadă, complotiştii nu mai vorbesc decât despre 11 septembrie. Unele voci afirmă că tragedia de la Turnurile Gemene ar fi fost provocată chiar de guvernul american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII