7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Amenzi pe bandă rulantă

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au întreprins, săptămâna trecută, 82 de controale şi au aplicat 64 de amenzi în valoare de peste 108.000 de lei. În urma unei verificări efectuate pe raza localităţii Ioneşti, comisarii gorjeni au identificat o societate, care în luna noiembrie a comercializat mărfuri fără documente legale de provenienţă. Valoarea produselor alimentare comercializate ilegal a fost de peste 2.500 de lei. În acest caz, s-a aplicat o amendă de 6.000 de lei şi a fost confiscată contravaloarea mărfii. Potrivit lui Traian Iana, comisarul-şef al Gărzii Financiare Gorj, o firmă prestatoare de servicii din Târgu Jiu a introdus în devizele de lucrări facturate beneficiarilor mai multe materiale de construcţii care nu au putut fi justificate cu documente legale de provenienţă. Administratorul firmei a fost amendat cu 6.000 de lei.

Mihaela FLOROIU

 

Antigelul, la control

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Gorj au amendat mai mulţi comercianţi de antigel din cauza faptului că produsele nu au corespuns normelor impuse de UE. Au fost aplicate opt amenzi contravenţionale şi trei sancţiuni contravenţionale cu avertisment. OJPC Gorj a verificat 11 operatori economici, toţi din Târgu Jiu, iar amenzile aplicate au ajuns la o valoare totală de 24.000 de lei, fiind, de asemenea, opriţi de la comercializare 186 de litri de antigel şi lichid spălare parbrize.

Mihaela FLOROIU

 

Administrator, cercetat pentru evaziune fiscală

Un administrator al unei firme din Gorj este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, el aducând bugetului statului un prejudiciu de peste 200.000 de lei. Din probele strânse până în prezent de poliţişti a rezultat că administratorul societăţii a comercializat, în 2008, material lemnos, realizând venituri de aproximativ 588.432 de lei. Acestea nu au fost înregistrate în evidenţele financiar-contabile ale societăţii, prejudiciul cauzat astfel bugetului general consolidat al statului fiind de 205.951 de lei.

Mihaela FLOROIU

 

Confecţia Târgu Jiu caută forţă de muncă

Conducerea fabricii de confecţii din Târgu Jiu caută forţă de muncă pentru cele 100 de locuri vacante. Constantin Racoceanu, directorul fabricii, a declarat că de peste două luni a publicat un anunţ pentru ocuparea a 100 de posturi de croitor la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Abia în această săptămână, la sediul fabricii s-au prezentat două tinere, care au şi fost angajate. „Am angajat două femei şi în cursul acestei săptămâni voi mai angaja 30 de tinere care au fost disponibilizate de la o secţie de croitorie a unei fabrici din judeţ. Până la sfârşitul anului, având în vedere concedierile colective care se preconizează, sper să-mi completez locurile“, a spus Constantin Racoceanu. Acesta a declarat că speră să nu se pună problema aducerii de forţă de muncă din China, având în vedere că până în luna martie peste 2.400 de gorjeni îşi vor pierde locurile de muncă. „Vreau să angajez gorjence, dar, dacă nu reuşesc, voi apela la forţă de muncă din China. Croitoria este o meserie frumoasă, dar din ce în ce mai puţin practicată de gorjeni“, a declarat Racoceanu.

Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII