17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Salată italiană

Ingrediente: 1 salată mare verde, 4 felii de pâine albă, 500 g piept de pui făcut la grill, 50 g caşcaval, 1/2 căţel de usturoi, 1/2 lămâie, 1 linguriţă de muştar, 2 ouă, 1 linguriţă de oţet de mere, ulei de măsline, sare şi piper.

Mod de preparare: Încingeţi bine grill-ul. Daţi pieptul de pui prin sare şi piper şi frigeţi-l pe ambele părţi în puţin ulei de măsline. După ce se răceşte puţin, îl tăiaţi bucăţele. Spălaţi salata şi scuturaţi-o bine de apă. Rupeţi-o în bucăţi potrivite şi aşezaţi-o pe un platou. Tăiaţi coaja de la feliile de pâine şi tocaţi-le cubuleţe. Încingeţi într-o tigaie 4 linguri de ulei de măsline şi prăjiţi pâinea 2-3 minute. Adăugaţi şi 30 g caşcaval răzuit. Peste bucăţile de salată puneţi puiul şi crutoanele. Pregătiţi apoi sosul: fierbeţi ouăle 2-3 minute, cât să se închege albuşul, dar gălbenuşul să rămână moale. Curăţaţi-le, tocaţi albuşurile şi încorporaţi-le în salată, iar gălbenuşurile puneţi-le în vasul de la robot. Adăugaţi muştarul, zeama de lămâie, 20 g caşcaval răzuit, 6 linguri ulei de măsline, sare, piper, usturoi după gust şi oţet de mere. Mixaţi bine. Turnaţi peste salată sos din belşug şi răzuiţi caşcaval după plac.

Tartă cu papaia şi ciocolată

Ingrediente:

Blat: 210 g făină, 50 g zahăr, 110 g unt moale, un vârf de cuţit de sare, un ou bătut.

Cremă: 2 fructe de papaia curăţate de coajă şi seminţe, 1 lingură zeamă de lămâie, 125 g zahăr, 500 ml frişcă, 10-12 g gelatină, 150-200 g ciocolată amăruie.

Mod de preparare: Preparaţi blatul amestecând ingredientele de mai sus. Topiţi pe bain-marie 50 g de ciocolată şi ungeţi cu ea blatul de tartă. Tăiaţi un fruct de papaia în felii subţiri şi aşezaţi-le peste blat. Bateţi 300 ml frişcă şi daţi deoparte. Puneţi gelatina la înmuiat cu puţină apă. Mărunţiţi al doilea fruct de papaia şi faceţi din el un piure, în care puneţi zeama de lămâie şi zahărul. Încorporaţi în el gelatina dizolvată, amestecaţi bine, apoi adăugaţi frişca bătută. Turnaţi totul peste blatul de tartă şi nivelaţi. Daţi tarta la frigider. Decoraţi după dorinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS