16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Sucul de legume şi fructe, sursă importantă
de vitamine

Consumul zilnic de sucuri de legume ar putea compensa deficitul de legume proaspete din alimentaţia omului modern. În prezent, şapte din zece adulţi consumă mai puţine legume decât recomandă nutriţioniştii. Prin urmare, oamenii de ştiinţă americani au analizat ipoteza potrivit căreia sucul ar putea reprezenta un substitut pentru legumele propriu-zise. „Am constatat că sucurile de fructe sau legume reprezintă o soluţie viabilă şi, prin urmare, o persoană şi-ar asigura necesarul de vitamine doar bând sucuri naturale de legume şi fructe“, a explicat autorul studiului, Carl Keen. „Mai mult decât atât, persoanele care au consumat sucuri au declarat că le-a făcut plăcere să bea aceste preparate, fapt extrem de important pentru adoptarea pe termen lung a acestor practici“, a mai spus Keen. După şase săptămâni de studiu, participanţii au declarat că sunt „mai satisfăcuţi“ de modul în care au integrat fructele şi legumele în dieta lor şi că sucul a început să reprezinte o sursă importantă de vitamine şi minerale.

Studiul a fost efectuat pe trei grupuri distincte de bărbaţi şi femei, toţi având o stare bună de sănătate. Cu toţii au primit sfaturi de la nutriţionişti în legătură cu modalitatea de integrare a fructelor şi legumelor în dieta lor, însă numai membrii a două grupuri au fost instruiţi să consume cel puţin o porţie de suc natural de legume sau fructe. Persoanele din unul dintre aceste grupuri au consumat zilnic 230 de grame de suc de legume în cadrul planului echilibrat de alimentaţie, în timp ce subiecţii din celălalt grup au băut 450 de grame de suc. S-a constatat că persoanele care au urmat sfaturile nutriţioniştilor şi au consumat suc de fructe şi legume au reuşit să ajungă la nivelul recomandat de vitamine obţinute din fructe şi legume proaspete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS