Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

Record la scris invers

Italianul Michele Santelia din Campobasso a reuşit să îşi facă intrarea într-un mod cu totul original în Cartea Recordurilor, după cum informează Tiscali.it, scriind în sens invers 58 de cărţi. Extravagantul „scriitor“ transcril cărţile pe calculator, însă, spre deosebire de noi toţi, în loc să se uite la ecran, italianul se uită într-o oglindă. În acest fel, el a reuşit să scrie în sens invers peste trei milioane de cuvinte. Santelia a ales întotdeauna opere literare prestigioase, cum ar fi Biblia, Odissea, Macbeth şi Cartea Morţilor Egipteni. Misiunea lui este cu atât mai dificilă cu cât cărţile au fost transcrise în limba lor originală. Pentru a-şi duce la îndeplinire „opera“, italianul a folosit patru tastaturi simultan. Mândru de activitatea sa, Michele Santelia s-a gândit să aducă un omagiu preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, el realizând o versiune scrisă în sens invers a Constituţiei Italiei, iar Papei Benedict al XVI-lea i-a dăruit o copie a Noului Testament scrisă în germană.

Porumbei voiajori arestaţi pentru spionaj

Doi porumbei voiajori au ajuns „după gratii“, ei fiind acuzaţi de spionaj. După cum informează Tiscali.it, citând cotidianul Etemad Melli, cele două păsări au fost „arestate“ în apropiere de fabrica de îmbogăţirea uraniului din Natanz. Alt porumbel a fost capturat luna aceasta în Kashan, provincia Ispahan, din acelaşi motiv. Forţele de ordine au intrat la bănuieli după ce au observat pe corpul păsărilor mai multe inele de metal şi nişte fire. Deocamdată, nu se ştie unde au fost duşi „prizonierii“ înaripaţi. Fabricile nucleare din Kashan, Arak, Bushehr şi Natanz se află de ani buni în centrul conflictului dintre Iran, care insistă pe dreptul de îmbogăţire a uraniului în scopuri pacifiste, şi Occident, care a cerut în dese rânduri oprirea programului. Anul trecut, autorităţile iraniene au protestat formal împotriva practicilor de spionaj la care recurg americanii.

Eugenia Şerban s-a înscris la doctorat la UNATC

Eugenia Şerban, interpreta doctoriţei Ana Drăgan din serialul „Doctori de mame“, difuzat în fiecare duminică, de la ora 19.30, de postul Acasă TV, s-a înscris la doctorat la UNATC unde va studia, trei ani, teatrul şi televiziunea, domenii ce vor constitui tema ei de doctorat.

Eugenia a avut la examenul de admitere emoţii mai mari decât atunci când a intrat la facultate: „Am dat examen la o limbă străină şi am susţinut tema de cercetare a doctoratului. Când m-am văzut în faţa foştilor mei profesori, mi s-au înmuiat genunchii de emoţie. Cred că a fost cel mai greu examen al meu de până acum“, a mărturisit vedeta. Interpreta doctoriţei Ana Drăgan din serialul „Doctori de mame“ spune că i-a plăcut atât de mult titulatura, încât ar vrea să o împrumute şi în viaţa reală. „M-am gândit că, dacă tot sunt doctor în serial, de ce nu aş fi şi în realitate, aşa că am început cu primul pas şi, pentru că nu pot fi medic într-un spital, m-am gândit să devin doctor în teatru“, a spus actriţa râzând.

Vedeta postului Acasă este sigură că, în cei trei ani de studii care o aşteaptă, va avea multe de învăţat de la profesorii de care este foarte mândră. „Am onoarea să fiu asistată la doctorat de Alexa Visarion, un regizor care nu mai are nevoie de nici o prezentare“.

Cel mai înfocat susţinător al Eugeniei, în demersul ei de a deveni doctor în teatru, a fost fără îndoială Lorans, fiul actriţei: „Când a aflat Lorans ce vreau să fac, m-a felicitat, dar mi-a zis să am grijă să termin facultatea la timp. Nu de alta, dar, dacă peste trei ani se decide să devină student la teatru, nu vrea să fim colegi. Şi acum mă tachinează şi mă întreabă mereu când ne facem lecţiile împreună“.

Exit mobile version