24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Pumnii primiţi au avut efect întârziat
Boxerul mexican Daniel Aguillon a decedat ieri în urma loviturilor primite în timpul unui meci disputat săptămâna trecută. Pugilistul de 24 de ani a fost învins prin KO de compatriotul său Alejandro Sanabria, joi, la Ciudad de Mexico, într-o luptă având drept miză titlul de campion al Federaţiei de Box din Caraibe. Aguillon a fost trimis la podea cu o lovitură violentă de stânga, fiind transportat în stare de inconştienţă la spital, unde medicii au constatat că a suferit un edem cerebral şi l-au operat imediat. Consiliul mondial al boxului (WBC) consideră că a fost vorba de un „accident“ şi s-a arătat dispus să ajute familia pugilistului decedat, care avea în palmares 16 victorii, două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.

Start în Cupa Vâlcii la lupte
În Sala Sporturilor „Traian“ din Râmnicu Vâlcea va avea loc, la sfârşitul acestei săptămâni, Cupa Vâlcii la lupte greco-romane, destinată cadeţilor şi copiilor, competiţia fiind organizată de Direcţia pentru Sport Vâlcea şi CSS-CS Chimia. La start şi-au anunţat prezenţa şase cluburi din ţară, fiind vorba despre CSS Piteşti, CSM Piteşti, CSS Câmpulung, Alro Slatina, CSS Slatina şi CSS Braşov, care vor veni în Zăvoi cu 100 de sportivi. „Astfel de competiţii scot mereu la iveală cel puţin un talent, două. Prezenţa numeroasă de care vom avea parte nu arată decât interesul major al unor cluburi pentru acest sport“, a spus profesorul vâlcean Ilie Lupu, care va avea 30 de luptători la start.

Niculescu a trecut la pas de Goerges
Tenismana Monica Niculescu a acces în optimile de finală ale turneului de la Poitiers (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Românca (59 WTA), principala favorită la câştigarea trofeului, a dispus în runda inaugurală, scor 7-6 (2), 7-6 (6), de tenismana germană Julia Goerges (115 WTA). În faza optimilor de finală, Monica Niculescu va da piept cu rusoaica Vesna Manasieva (162 WTA), jucătoare pe care a mai întâlnit-o o singură dată până acum, chiar anul acesta, în calificările turneului de la New Haven, compatrioata noastră câştigând atunci în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-1. În proba de dublu, Monica Niculescu şi Akgul Amanmuradova (Uzbekistan) urmează să le întâlnească în sferturile de finală pe Julia Georges (Germania) şi Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia).

Cruciat l-a învins pe favorit
Tenismanul Adrian Cruciat (167 ATP) a reuşit calificarea în faza sferturilor de finală ale challenger-ului de la Seul, turneu dotat cu premii totale de 125.000 de dolari, după ce l-a învins în două seturi, scor 6-4, 6-2, pe favoritul principal al concursului, Dudi Sela (69 ATP). Israelianul este cel mai bine clasat jucător pe care bănăţeanul de 25 de ani l-a bătut în acest sezon, victorie care i-a asigurat deja românului 21 de puncte ATP şi 3.650 de dolari. Adrian Cruciat va lupta astăzi pentru un loc în semifinale fie cu thailandezul Danai Udomchoke (153 ATP), fie cu austriacul Martin Slanar (217 ATP). În proba de dublu, Adrian Cruciat şi partenerul său, Florin Mergea, au ajuns în sferturile de finală, unde îi vor întâlni pe Lukasz Kubot (Polonia) şi Olivier Marach (Austria).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS