5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum îngrijim pielea gâtului

Cum îngrijim pielea gâtului

Doamnele şi domnişoarele neglijează de cele mai multe ori zona gâtului, acordând atenţia cuvenită doar tenului. Gimnastica, măştile şi cremele vă pot ajuta însă să aveţi o piele a gâtului sănătoasă şi frumoasă.

Fie că este vorba de demachiere sau de îngrijire, majoritatea reprezentantelor sexului frumos neglijează zona gâtului, ocupându-se doar de ten sau de pielea din jurul ochilor. Dincolo însă de atenţia ce trebuie acordată zilnic acestor zone, şi pielea gâtului trebuie să beneficieze de un tratament asemănător, căci gâtul este primul care trădează îmbătrânirea. Înainte însă de a vă ocupa îndeaproape de această zonă, nu ar fi rău să consultaţi un specialist pentru detalii, căci de multe ori tenul gras nu înseamnă neapărat că şi zona gâtului se înscrie în aceste coordonate. După ce lucrurile au fost lămurite, puteţi să alegeţi tratamentul corect pentru pielea gâtului dumneavoastră.

 

Măşti nu numai pentru ten

 

Tratamentele pe bază de măşti cosmetice naturiste sau profesioniste nu trebuie să excludă zona gâtului. „Măştile recomandate pentru hidratarea şi hrănirea pielii gâtului sunt cele preparate cu făină de in, gălbenuş de ou şi colagen. După aplicarea lor se va adopta o poziţie orizontală, cât mai comodă, timp de zece minute. Apoi, masca se va îndepărta cu un tifon înmuiat în infuzie de muşeţel“, a precizat Florentina Manolache, cosmeticiană.

Pentru ca rezultatele să fie cât mai bune, nu trebuie să excludeţi din îngrijirea zilnică nici gimnastica pentru gât. Muşchii acestuia au nevoie de antrenament, căci numai astfel pielea îşi va păstra elasticitatea, preîntâmpinând tendinţa de ridare a stratului de piele care îl acoperă. Extensiile, înclinările, răsucirile şi rotirile capului, repetate de două sau trei ori, crescându-se în fiecare zi numărul lor până se ajunge la 10-15 mişcări din fiecare, sunt ideale pentru exerciţiile zilnice. Gâtul dumneavoastră va fi cu siguranţă mai frumos, căci, prin executarea acestor exerciţii, veţi activa circulaţia sanguină şi, implicit, se va hrăni şi oxigena pielea gâtului.

Completaţi îngrijirile cu creme de întreţinere, care se aplică după duşul de seară. Nu trebuie folosită apă fierbinte, cel puţin în zona gâtului, iar săpunul trebuie să fie cât se poate de moale, eventual, unul pentru copii, căci acestea au în compoziţie mai puţini coloranţi şi parfum, fiind mai delicate cu pielea. Nu uitaţi ca după duş să aplicaţi o cremă hidratantă şi hrănitoare, care să aibă în compoziţie vitaminele A şi E. Aceasta trebuie aplicată cu mişcări uşoare, de sus în jos, inclusiv pe părţile laterale ale gâtului, evitându-se zona tiroidă.

Cu alte cuvinte, aplicarea de măşti, masajul şi gimnastica executate cu regularitate le vor ajuta pe reprezentantele sexului frumos să capete şi să menţină o piele a gâtului sănătoasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS