11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Porc picant cu legume

Ingrediente: 500 g cotlet de porc fără os, o pungă de legume chinezeşti, sos de peşte, sos chili, 3 căţei de usturoi, o linguriţă de ghimbir măcinat, amidon.
Mod de preparare: Se încinge bine uleiul şi se pun în el cei trei căţei de usturoi tăiaţi bucăţele. Rolul lor este de a aromatiza uleiul, deci după ce se rumenesc puţin se scot. Se taie carnea de porc fâşiuţe, care se dau prin amidon şi se rumenesc pe toate părţile. Când prind o crustă aurie, se scot din tigaie şi se ţin la cald. Între timp, se călesc legumele cu 3-4 linguri de sos chili şi o linguriţă de ghimbir. Când sunt gata, se pune peste ele carnea de porc şi se amestecă bine. Se poate servi cu orez fiert.

 

Biscuiţi cu cereale

Ingrediente: 110 g unt la temperatura camerei, 140 g zahăr, 100 g miere (sau zahăr brun), un vârf linguriţă bicarbonat, 0,5 linguriţe praf de copt, 1 ou, câteva picături esenţă de vanilie, 1 lingură lapte, 150 g făină integrală, 130 g cereale, 100 g stafide, 100 g arahide măcinate, 100 g prune uscate tăiate mărunt.
Mod de preparare: Untul se freacă spumă cu zahărul, se pun şi mierea, praful de copt şi bicarbonatul şi amestecă bine. Se adaugă oul, laptele, vanilia, apoi se încorporează făina integrală, pusă câte puţin, stafidele, alunele, cerealele, prunele uscate, şi se amestecă totul cu o lingură de lemn. Se modelează biluţe cu diametrul de 2,5 cm şi se aşază în tavă, la 4-5 cm distanţă. Se coc la 180 grade Celsius, aproximativ 15 minute. După ce sunt gata, se mai lasă în tavă două minute, după care se pun pe un grătar, să se răcească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS