13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumoasă şi la 50 de ani

Frumoasă şi la 50 de ani

Tratamentele cosmetice vă pot ajuta să ascundeţi urmele lăsate de trecerea anilor. Cu un machiaj potrivit, puteţi fi mereu frumoasă.

Doamnele care au atins frumoasa vârstă de 50 de ani nu trebuie să-şi neglijeze aspectul. Şi pentru că vizitele în cabinetele de frumuseţe sunt rare, singura soluţie este îngrijirea acasă. Pentru că pielea devine subţire şi rigidă, aceasta are nevoie de atenţie. Trebuie să vă cumpăraţi creme, cu factor de protecţie mic, chiar dacă este vorba de perioada rece sau caldă a anului.

Pentru pielea din jurul ochilor, aveţi nevoie de o cremă cu o compoziţie mai grasă, care trebuie utilizată seara, după demachiere. Pentru a vitaliza ţesutul feţei, apelaţi la o metodă clasică: spălaţi-vă faţa bine curăţată cu apă fierbinte, apoi cu rece, de 25-30 de ori, alternativ. Efectele se pot constata după două-trei săptămâni. Nu ar fi rău ca o dată pe săptămână să apelaţi şi la măşti cosmetice, pe care le puteţi prepara în casă. Dacă aveţi un ten delicat, puteţi face o mască dintr-un cartof mare fiert, la care adăugaţi o lingură de lapte şi un ou. Acest amestec se va încălzi pe baie de aburi şi apoi se va aplica pe faţă, preferabil caldă. Masca se va lăsa să acţioneze 20 de minute, apoi vă clătiţi tenul cu apă la temperatura camerei. Deosebit de eficientă pentru sănătatea tenului este şi masca pe bază de avocado.

„Aveţi nevoie de un albuş, o linguriţă suc de lămâie, 2 linguriţe polen, 1/2 avocado bine copt, curăţat de coajă. Ingredientele se amestecă, până se obţine o compoziţie uniformă. Pasta se va întinde pe faţă şi va fi lăsată să acţioneze 15 minute, după care se va curăţa tenul cu apă călduţă“, a spus cosmeticiana Florentina Ghica.

 

Soluţii la îndemână

 

Şi părul are de suferit din cauza trecerii timpului. Pentru că firul devine uscat, doamnele ar trebui să recurgă, cel puţin o dată pe săptămână, la o împachetare fierbinte cu ulei de măsline. „Părul se va unge cu ulei de măsline, după care se va aşeza pe cap o cască de baie sau o pungă de plastic, iar deasupra un prosop înmuiat în apă fierbinte, care se va schimba ori de câte ori se răceşte. Tratamentul trebuie să dureze 15 minute, după care părul se spală cu şampon. În ultima apă, adăugaţi o linguriţă de oţet de mere“, a precizat Raluca Ciucure, hair-stylist.

Doamnele trebuie să acorde o atenţie deosebită machiajului. În primul rând, rujul trebuie aplicat cu unele precauţii: buzele se vor unge la început cu fond de ten, după care se va aplica un strat de pudră, se va trasa conturul cu ajutorul creionului şi ultima dată se va aplica rujului. Şi alegerea rujului este deosebit de importantă, nuanţele de roşu închis, mov sau maro nemaifiind potrivite doamnelor trecute de prima tinereţe. Sunt de preferat nuanţele calde de roz şi corai. Machiajul ochilor trebuie să fie natural şi discret, nuanţele de bej şi maro fiind cele mai potrivite. Machiajul va putea fi completat de dermatograf, aplicat în linii subţiri, şi de rimel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS