10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinArta de a prepara tartine

Arta de a prepara tartine

Tartinele reprezintă cea mai bună şi practică soluţie pentru cei care vor să savureze o gustare uşoară şi sănătoasă.

 

Datorită dezvoltării semnificative a simţului estetic în toate domeniile, inclusiv în cel al gastronomiei, tartinele nu mai sunt făcute de mult în grabă. Prepararea acestora a devenit o artă, ele încântând nu doar papilele gustative, ci şi ochiul gurmandului. Mâncarea trebuie să arate bine, indiferent dacă va fi savurată în faţa televizorului sau va fi servită ca aperitiv la o petrecere.

 

O gustare generoasă

 

Trebuie să ţineţi cont de faptul că simplu este echivalent cu eficient. Tartinele nu trebuie „încărcate“ foarte mult cu ingrediente, tocmai pentru că se servesc cu mâna. Nu trebuie să suprapuneţi felii de pâine şi garnituri până la refuz pentru că o gustare de acest gen trebuie să rămână simplă, ca să poată fi mâncată cu uşurinţă. În afară de asta, ţineţi cont de faptul că o tartină nu este un răsfăţ culinar. Când începeţi să preparaţi tartine, gândiţi-vă că gustarea trebuie să fie generoasă. Prin urmare, garnitura va fi abundentă, ingredientele vor fi variate, iar pâinea va fi de cea mai bună calitate, pentru a obţine o gustare colorată şi apetisantă.

 

Ce ingrediente se pot folosi

 

Prepararea tartinelor poate fi un adevărat exerciţiu de imaginaţie şi de măiestrie în bucătărie, o experienţă ce vă permite să vă jucaţi cu ingredientele şi să le combinaţi după bunul dumneavoastră plac.

Dacă sunteţi gazda unei petreceri şi doriţi să vă surprindeţi invitaţii cu o gustare pretenţioasă, atunci puteţi prepara tartine cu foie gras sau chiar cu stridii. Pentru serile petrecute cu prietenii, puteţi opta pentru tartine simple, cu mezeluri obişnuite, cu icre sau cu diverse feluri de salată preparată de dumneavoastră. Brânza este una dintre garniturile utilizate cel mai des la prepararea tartinelor, pentru că este un ingredient care permite foarte multe combinaţii.

La prepararea tartinelor se pot folosi aproape orice ingrediente. Există totuşi o excepţie: nu este recomandat să folosiţi sosuri atunci când preparaţi astfel de gustări. În primul rând, sosurile curg şi riscaţi să vă murdăriţi, iar în al doilea rând, acestea înmoaie pâinea, „distrugând“ tartina. Sosurile mai groase, precum maioneza, pot fi folosite amestecate cu celelalte ingrediente şi integrate în garnitură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS