10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Clasic şi natural

Elementele retro care aduc în prim-plan aspectul natural, pielea sănătoasă, aproape lipsită de bronz, sunt noile tendinţe ale machiajului de toamnă.

„Smokey eyes“ sau reflexele de lumină care înconjoară ochiul, dar şi o imagine îndrăzneaţă şi jucăuşă sunt stilurile de machiaj care constituie noile tendinţe. Cu un design abstract, realizat prin tuşe de negru intens, „smokey eyes“ dobândeşte în acest sezon o interpretare modernă, îmbogăţită prin texturi lucioase şi strălucitoare, pentru a scoate şi mai mult în evidenţă ochii, care vor căpăta strălucire. „Pentru realizarea unui astfel de machiaj al ochilor se va folosi negrul gotic, aplicat de jur-împrejurul ochilor, prin tuşe orizontale pe arcadă, alungite către tâmplă. Pentru o notă de feminitate, uşor retro, se poate apela fie la accente de alb strălucitor pentru unghiul intern al ochilor, fie la culori autumnale. Mascara, care nu trebuie să lipsească din geanta de cosmetice în acest sezon, va crea un efect de gene false. Sprâncenele vor fi îmbogăţite cu ajutorul creioanelor, dar în culori naturale, deschise, pentru a face concurenţă cu machiajul ochilor. În ceea ce priveşte forma, acestea vor fi arcuite, în stilul Audrey Hepburn“, susţin specialiştii în domeniul machiajului, citaţi de site-ul envy.ro.

 

Alte stiluri

 

Stilul „smokey eyes“ îmbogăţit cu reflexele de lumină este alt gen de machiaj adoptat în acest sezon. Pentru reuşita lui, importante sunt umbrele în culori calde, autumnale, care trebuie neapărat amestecate cu auriu şi bronz. Ele se vor aplica în colţurile ochilor, pentru a obţine un efect maxim al jocului „smokey eyes“ cu luciri metalice. „Auriul sau bronzul se va aplica din abundenţă împrejurul ochilor, până în sprânceană. Culorile calde se vor regăsi în unghiul intern şi extern, pentru un plus de intensitate“, a precizat Monica Stamate, cosmeticiană.

În completarea machiajului va veni mascara, care va crea un efect de alungire a genelor. În ceea ce priveşte sprâncenele, cuvântul de ordine este natural; ele vor fi uşor arcuite şi colorate. Doamnele şi domnişoarele care preferă o cu totul altă imagine, jucăuşă, uşor îndrăzneaţă, trebuie să apeleze la nuanţe şi forme contrastante. „Pentru a realiza acest look, culoarea se aplică pe pleoapa superioară, mascara se accentuează la colţul extern, iar sprâncenele se arcuiesc şi se îngroaşă cu ajutorul unui creion maro. Creativitatea e pusă la încercare şi prin intermediul tuşului de pleoape, trasat pentru a obţine un efect de ochi migdalaţi. E important ca pomeţii să aibă un accent sculptural, pentru un plus de rafinament şi o notă de sobrietate. Miu Miu, Dior, Bottega Venetta, Galliano şi Luis Vuitton au apelat la acest tip de machiaj în prezentările lor, datorită efectului desosebit pe care îl produce“, completează specialiştii citaţi de site-ul envy.ro.

Şi pentru că un machiaj complet nu trebuie să excludă buzele, nuanţele folosite pentru acestea sunt roz şi bej sau culorile calde deschise de genul piersicii, caisei.

Naturaleţea trebuie să le caracterizeze, iar balsamul cu pigment şi rujul hidratant în nuanţe naturale ori în diverse tonuri de roşu vin să-l redea, creând, în acelaşi timp, o senzaţie de ireal, de feminitate puternică. Şi pentru că inspiraţia vine de pe podiumurile de modă, specialiştii au hotărât, după parcurgerea mai multor serii de defilări internaţionale, şi tendinţele de machiaj al pomeţilor. Îmbujoraţi, amintind mai degrabă de vara toridă, sau puternic evidenţiaţi, semn al unui ten sănătos iradiind prospeţime, ei vin să completeze imaginea femeii care preferă frumuseţea naturală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU