Acasă Magazin Picătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Pericol de îmbolnăvire în bucătărie

Bucătăria poate fi un loc mai periculos decât v-aţi putea închipui. Potrivit unui studiu efectuat recent de Consiliul Global pentru Igienă, chiuveta şi robinetul din bucătărie pot fi o sursă reală de infecţie dacă treceţi cu vederea să le dezinfectaţi. Rezultatele studiului, efectuat în şapte ţări, printre care şi Statele Unite, Marea Britanie, Arabia Saudită şi India, au dat peste cap convingerile oamenilor în ceea ce priveşte riscul apariţiei infecţiilor în casă, întrucât au relevat faptul că obiectele de bucătărie folosite în mod obişnuit, precum prosoapele sau robinetul, prezintă un nivel foarte ridicat de contaminare bacteriană. Deşi zece la sută dintre indieni cred că şi în propria casă există riscul de îmbolnăvire, cei mai mulţi dintre respondenţi sunt de părere că riscul cel mai mare de îmbolnăvire există în zona toaletei, în timp ce doar şase la sută dau crezare „zvonului“ că în bucătărie ar exista microbi. Acelaşi studiu a scos la iveală faptul că indienii nu prea se spală pe mâini: potrivit sondajului, 18 la sută dintre locuitorii Indiei nu se spală pe mâini înainte de a mânca. „Rezultatele obţinute arată că publicul ignoră faptul că germenii se pot transmite prin intermediul oricărei suprafeţe, chiar şi acasă, şi că, prin urmare, şi aici trebuie adoptate anumite obiceiuri igienice“, au explicat oamenii de ştiinţă. Echipa de cercetători a luat mostre de pe diverse suprafeţe din locuinţe, inclusiv de pe robinete, de pe blatul de bucătărie, de pe chiuvete, prosoape şi frigidere. Testele microbiologice au scos la iveală faptul că în toate domiciliile analizate existau prosoape de bucătărie contaminate şi că peste 79 la sută dintre robinetele, chiuvetele şi frigiderele testate prezentau niveluri mari de contaminare bacteriană.

Exit mobile version