Acasă Magazin Curăţenie în rafturile cu oale

Curăţenie în rafturile cu oale

Tigăile şi oalele şi-au pierdut strălucirea de pe vremea când erau noi. Utilizarea frecventă a lăsat urme vizibile pe ele. Aţi dori să le înlocuiţi, dar speranţa că petele pot fi îndepărtate vă face să amânaţi alte achiziţii. Câteva sfaturi despre curăţarea lor vă pot ajuta să le redaţi aspectul iniţial.

– Curăţarea teflonului

Ştiţi că este foarte greu să aveţi grijă de un vas de teflon şi că aceasta este una dintre cele mai costisitoare investiţii din bucătărie. Praful de curăţat sau alţi detergenţi sunt prea agresivi pentru stratul de teflon din tigăile pe care le folosiţi. Puteţi apela însă la o variantă ieftină şi simplă: turnaţi apă, cam 200 ml, în tigaia de teflon şi adăugaţi trei linguri de praf de copt. Puneţi apoi tigaia la foc mic şi ţineţi-o până când amestecul din ea dă în clocot. Se ia de pe foc, se pune în chiuvetă şi se clăteşte cu apă călduţă. Se şterge apoi bine cu un burete fin.

– Curăţarea tacâmurilor din inox

Produsele din inox au tendinţa de a căpăta în timp pete sau zgârieturi. Acestea par de necurăţat cu prafurile speciale folosite de gospodine şi cu detergenţii din bucătărie. O soluţie ar fi prepararea unui săpun special pe bază de potasiu şi cretă (câte o lingură din fiecare). Ambele se găsesc în comerţ, aşa că nu veţi întâmpina dificultăţi în achiziţionarea lor. Cele două ingrediente se vor amesteca într-un vas până când devin o pastă omogenă. Aceasta poate fi folosită punând-o pe o cârpă şi frecând tacâmurile umede. După clătire, se lustruiesc, până când suprafaţa lor devine lucioasă.

– Curăţarea oalelor şi ibricelor din aluminiu

Prinsă cu alte treburi în gospodărie, aţi uitat ibricul sau oala din aluminiu pe foc. Aspectul lor lasă acum de dorit. Nu trebuie însă aruncate la coşul de gunoi, căci există o soluţie salvatoare. Umpleţi-le cu apă şi lăsaţi-le timp de o oră. Tăiaţi apoi o ceapă în opt felii şi puneţi-o în apă împreună cu două linguri de sare. Puneţi oala sau ibricul pe foc şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, până când dă apa în clocot. Luaţi vasul şi clătiţi-l în chiuvetă cu apă călduţă. Acum, partea arsă se va desprinde şi poate fi îndepărtată cu un burete fin.

Exit mobile version