13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBlestemele de pe Strada Norocului

Blestemele de pe Strada Norocului

Superstiţioşii care locuiesc în apropiere de „Good Luck road“, „strada norocului“, cea mai „hulită“ stradă din Washington, cer vehement autorităţilor să schimbe numele drumului.

 

Deşi se numeşte „Good Luck road“ sau „Strada Norocului“, o arteră de circulaţie din apropierea metropolei Washington pare să fie oricum numai norocoasă nu. Locuitorii din zonă cer vehement să fie schimbat numele străzii, care măsoară 11 kilometri şi străbate dealurile din Maryland, de la suburbiile capitalei şi până la unul dintre centrele NASA. În ultimii cinci ani, aici au fost înregistrate 132 de furturi, 123 de jafuri şi 496 de accidente rutiere, dintre care cinci mortale. În ultimii trei ani, doar în nouă cazuri poliţia nu a fost nevoită să intervină de urgenţă în zonă. Keith Mitchell, un informatician care locuieşte în zonă încă din copilărie, este convins de faptul că numele străzii este cel care poartă ghinion. „În fiecare lună eu joc la loteria din nord-est. Nu am câştigat niciodată nimic, însă singura dată când am uitat să joc au ieşit numerele la care mă gândisem“, a povestit bărbatul. Mitchell ar dori un nume normal pentru această stradă, pentru a scăpa de ghinioane.

Drumul blestemat

 

Potrivit Washington Post, în America există alte trei state, în afară de Maryland, care au un „Good luck road“: Pennsylvania, Wisconsin şi New Jersey. Nu se ştie cum stau lucrurile în celelalte state, cert este că strada din apropierea capitalei a fost din totdeauna blestemată. Când pe aici trecea calea ferată, s-a întâmplat de multe ori ca trenurile să se defecteze din senin. Istoricul local Susan Pearl a recunoscut că numărul de accidente din zonă este exagerat de mare. „În urmă cu câţiva ani, un camion cu ciment a rămas fără frâne când urca dealul. A alunecat şi a îngropat sub ciment maşina care se afla în spate, omorând două fete de 17 ani. Adevărul e că sunt motive ca oamenii să fie superstiţioşi“, a spus Pearl.

Jacqueline Murray este directoarea Good Luck Community Center, centrul social al străzii, şi totodată purtătoarea de cuvânt a locuitorilor care ţin morţiş să păstreze numele. Murray este de părere că seria de accidente nu este o consecinţă a ghinionului, ci doar a traficului şi criminalităţii.

„În zonă, sărăcia şi violenţa sunt extrem de crescute, ziarele sunt pline de faptele de violenţă ale localnicilor. În plus, maşinile nu respectă limitele de viteză, deşi carosabilul este destul de avariat, iar curbele sunt foarte strâmte“, crede Murray. De aceeaşi părere este şi Paul Mutcher, parohul Bisericii Grace Brethern: „Trăim vremuri grele, însă strada noastră are o faimă nemeritată. Ar fi suficientă mai multă educaţie civică pentru ca strada să fie mai sigură“. Pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea, Murray a început să distribuie talismane precum potcoave sau balonaşe colorate cu mesajul: „Norocul ni-l facem singuri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU