10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să îngrijim zona din jurul ochilor

Cum să îngrijim zona din jurul ochilor

Frumuseţea privirii dumneavoastră nu se datorează numai formei şi culorii ochilor, ci depinde foarte mult şi de felul în care vă îngrijiţi pleoapele şi pielea din jur.

Luminozitatea şi intensitatea privirii se pot pierde dacă pleoapele sunt obosite şi umflate sau dacă aveţi cearcăne profunde. Ochii au nevoie de îngrijire specială, dar e bine să ştiţi că nici conturul lor nu trebuie neglijat, accentul trebuind pus pe hidratare. Această zonă este de fapt cea mai fragilă a feţei, întrucât pielea este foarte fină şi conţine puţine glande sebacee. Din acest motiv, zona din jurul ochilor se deshidratează foarte uşor şi este mai repede „atacată“ de riduri. Înainte de a vă alarma şi a vă gândi serios să apelaţi la chirurgia estetică, învăţaţi cum să vă îngrijiţi această parte atât de sensibilă a feţei.

Conturul ochilor are parte de numeroase „agresiuni“. Gândiţi-vă doar că în fiecare zi forţaţi sau pliaţi pleoapele de câteva mii de ori. Pielea din jurul ochilor, care conţine o cantitate mică de colagen şi elastină, este supusă unui test de rezistenţă destul de dur. În plus, temperaturile scăzute şi razele soarelui sunt cei mai aprigi duşmani ai acestei zone a feţei, întrucât accelerează fenomenul de deshidratare.

 

Ritualul zilnic de îngrijire

 

Zona din jurul ochilor are nevoie de atenţie specială şi de un ritual zilnic de îngrijire. Este nevoie să vă demachiaţi în fiecare seară, folosind un lapte demachiant special pentru faţă şi ochi. După operaţiunea de demachiere, aplicaţi o loţiune astringentă pentru piele sensibilă, pentru a curăţa tenul în profunzime. Înainte de culcare, aplicaţi o cremă în jurul ochilor, întinzând-o dinspre colţul interior al ochiului către cel exterior. Această cremă antirid contribuie la reducerea problemelor din această zonă, prevenind umflarea pleoapelor şi apariţia cearcănelor. Este recomandat ca în fiecare dimineaţă să tonifiaţi conturul ochilor cu ajutorul unei loţiuni astringente, care trebuie aplicată înaintea cremei pentru ochi.

 

Tratament special pentru conturul ochilor

 

Zona sensibilă din jurul ochilor are nevoie şi de îngrijiri speciale. Ochii trebuie protejaţi de acţiunile anumitor produse ce ar putea fi agresive. De aceea, în jurul ochilor nu trebuie să folosiţi creme cu proprietăţi de exfoliere şi, în plus, evitaţi să aplicaţi pe pleoape măşti de faţă. Pentru îngrijirea conturului ochilor există măşti cosmetice speciale, sub forma unor discuri sau plasturi cu gel ce conţine ingrediente active. Acest „tratament“ se aplică o dată pe săptămână, timp de aproximativ 20 de minute, cu scopul de a preveni apariţia ridurilor, a cearcănelor şi a pungilor de sub ochi.

 

Sfaturi practice

 

Pentru problemele ce pot apărea în jurul ochilor, vă recomandăm să păstraţi în frigider o mască-gel pentru ochi. Aceasta se aplică dimineaţa, la trezire, pentru a reduce umflăturile de la nivelul pleoapelor. În plus, oferă o senzaţie reconfortantă de răcoare, care vă binedispune. Pentru a reduce pungile de sub ochi sau pentru a estompa cearcănele, aplicaţi timp de 15 minute comprese îmbibate cu ceai verde răcit.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS