6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Maraton de alăptat la sân

Autorităţile din Peru au ales o metodă originală pentru a contracara numărul de femei care renunţă la a-şi mai alăpta copiii. Speriat că tot mai multe conaţionale renunţă la alăptarea bebeluşilor, fie din cauza lipsei de timp, fie de teamă să nu îşi strice decolteul, ministrul peruan al sănătăţii a decis să organizeze un megamaraton pentru proaspetele mămici şi pruncii lor. Spre surprinderea organizatorilor, la startul competiţiei s-au aliniat sute de participante, care împreună cu odraslele lor s-au reunit la Lima, în speranţa că vor cuceri medalia de aur acordată de „World Alliance for Breastfeeding Action“, Asociaţia Internaţională pentru Promovarea Alăptatului. La sfârşitul competiţiei, vor fi premiaţi atât cea mai „generoasă“ mamă, cât şi cel mai „însetat“ bebeluş.

Hobby periculos

Un japonez a ajuns în spatele gratiilor din cauza unei pasiuni extrem de periculoase. După cum informează Krone.at, bărbatul adăpostea în mica sa locuinţă din Tokio 51 de şerpi otrăvitori. Japonezul avea şi un şarpe din specia Mama Negru, de provenienţă africană, care măsoară 1,90 metri. Niponul obişnuia să îşi ţină animalele în cutii din plastic. În luna iulie, după ce a fost muşcat de o cobră, bărbatul a fost nevoit să apeleze la medici, autorităţile aflând astfel de „crescătoria“ sa improvizată de şerpi. Poliţiştii au aşteptat ca bărbatul să fie externat, iar când a părăsit spitalul, l-au arestat imediat pentru încălcarea legii cu privire la protecţia animalelor. Oamenii legii încearcă acum să afle de unde a procurat japonezul şerpii.

Lupte cu roşii la Tomatina di Buńol

Micuţa localitate spaniolă Buńol, aflată în apropiere de Valencia, a găzduit ca în fiecare an tradiţionala bătălie cu roşii, organizată cu ocazia zilei de San Luigi, protectorul orăşelului. Încă din anii ‘40, mii de oameni din toată Spania şi nu numai se reunesc aici în ultima zi de miercuri a lunii august, pentru a respecta această tradiţie. Din câte se pare, Tomatina are la origine o bătaie spontană cu roşii iscată între două găşti de tineri. În ultima zi de miercuri din luna august a anului 1945, două grupuri de tineri participau la o procesiune, când cineva a început să arunce cu roşii dintr-un aprozar aflat în apropiere. Astfel s-a declanşat un război în toată regula. Vinovaţii au fost condamnaţi să repare daunele provocate. Ei nu s-au învăţat minte şi anul următor bătălia cu roşii s-a repetat. Astăzi, gestul lor este imitat de 40.000 de oameni, care în doar câteva ore epuizează peste 110 tone de roşii.

Kirsten Dunst, din nou îndrăgostită

În ciuda faptului că, după terminarea relaţiei sale cu Johnny Borrel, actriţa Kirsten Dunst a jurat că nu mai vrea un iubit rocker, vedeta pare să se fi răzgândit. Cea mai recentă cucerire a sa este Andrew Vanwyngarden, solistul trupei rock MGMT. Cei doi amorezi s-au cunoscut luna trecută, cu ocazia unui concert susţinut în Statele Unite de Andrew şi colegii săi. De atunci, actriţa nu a ratat nici unul dintre concertele susţinute de iubitul său în Europa. „Kirsten l-a cunoscut pe Andrew la un show al lui din New York şi a pus ochii pe el. A fost în culise cu el în Olanda şi în Belgia la începutul lunii“, a povestit un apropiat al cuplului. Din palmaresul lui Andrew face parte şi cântăreaţa Fabiola Gatti, care la rândul ei s-a iubit cu Johnny Borrel, fostul prieten al lui Dunst.

Nicollette Sheridan, părăsită de iubit

După doi ani de logodnă, vedeta din serialul „Neveste disperate“, Nicollette Sheridan, şi iubitul său, cântăreţul Michael Bolton, au decis să îşi spună adio. „Nicollette Sheridan şi Michael Bolton au rupt logodna în termeni amiabili. Ei apreciază respectarea intimităţii în această privinţă de către cei din jur“, a povestit un apropiat al cuplului. Cei doi au început relaţia în 1992, rezistând timp de cinci ani. Opt ani mai târziu, Nicolette şi Michael au decis să îşi mai dea o şansă. Un an mai târziu ei au anunţat că se logodesc. Apropiaţii cuplului nu exclud însă posibilitatea ca foştii amorezi să revină la sentimente mai bune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS