10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRivalele care vă pun în pericol relaţia

Rivalele care vă pun în pericol relaţia

Fără îndoială că Monica Bellucci, Scarlett Johansson sau altă divă de la Hollywood ar putea să vă convingă partenerul să se abată de la calea cea dreaptă, dar şansele ca una dintre ele să-i iasă în cale sunt mult prea mici. În schimb, există alte femei, mai aproape de dumneavoastră, care ar putea pune în pericol echilibrul din cuplu.

Cum problemele nu vin întotdeauna de la cine vă aşteptaţi, ci dimpotrivă, pot fi provocate de persoane la care vă aşteptaţi mai puţin, fiţi foarte atente la comportamentul a trei femei din jurul dumneavoastră. Este vorba de mama partenerului, prietena lui din copilărie şi prietena dumneavoastră. Deşi pare greu de crezut, fiecare dintre ele poate fi o sursă „nebănuită“ de scandaluri şi conflicte.

Mama lui este cea mai mare rivală a cuplului dumneavoastră. Fiind personajul central din viaţa oricărui bărbat, mama lui este o prezenţă care nu poate fi evitată şi, indiferent dacă o cunoaşteţi personal sau nu, sunteţi obligată să o luaţi în considerare. Aveţi grijă însă, ea poate fi un adversar redutabil.

Există trei categorii de mame de băieţi. În primul rând este „soacra de coşmar“, cea care vă poate face viaţa un iad fără să vă daţi seama. Este femeia care vă detestă fără să se fi deranjat să vă cunoască. Din punctul ei de vedere, indiferent ce faceţi sau spuneţi, nu veţi avea niciodată dreptate şi nu veţi fi niciodată suficient de bună pentru copilul ei. Rezultatul este că dumneavoastră vă enervaţi pe el şi vă certaţi îngrozitor când îi spuneţi verde în faţă ceea ce gândiţi despre mama lui. Prins între două femei, partenerul dumneavoastră nu va şti ce să facă, iar faptul că nu se implică vă exasperează şi din ceartă în ceartă ajungeţi la despărţirea pe care şi-o dorea mama lui.

Putem vorbi apoi despre mama exagerat de protectoare. La început, ea este chiar simpatică şi totul decurge aşa cum aţi visat: calcă toate rufele, cheamă doctorul când toţi cei din familie sunt bolnavi, are grijă de copii, găteşte… Momentul în care trebuie să începeţi să vă faceţi griji este atunci când în decembrie vă pomeniţi că vă anunţă că totul este pregătit pentru concediul din vară şi că a pregătit un sejur pentru întreaga familie în cine ştie ce pensiune din munţi. Asta, deşi dumneavoastră, aveaţi alte planuri. Soacra devine din ce în ce mai acaparatoare şi intră cu forţa pe teritoriul dumneavoastră. Îi reproşaţi partenerului toate aceste lucruri, iar reacţia lui este că sunteţi nerecunoscătoare faţă de „mămica“ lui. Încă un motiv de ceartă.

Mai există şi soacra „de treabă“, cea pe care o tutuiţi, cu care mergeţi la cumpărături şi căreia, din când în când, îi faceţi şi confidenţe. Vă dă sfaturi pentru ca relaţia dumneavoastră să meargă strună, vă ajută să alegeţi lenjeria care să-l dea pe spate pe partener şi vă încredinţează secretul mâncării preferate a copilului ei. Într-un cuvânt, este prietena dumneavoastră. Numai că, aveţi grijă, toate acestea nu sunt decât chestii aparente. Până la urmă, este mama iubitului dumneavoastră şi nu trebuie să încălcaţi anumite limite în relaţia cu ea. Nu este ea în măsură să vă spună cum este partenerul dumneavoastră şi nici ce îi place şi ce nu. De fapt, în mod inconştient, ea vă face concurenţă şi nu vă veţi simţi niciodată la înălţime în această competiţie. O atitudine care nu este deloc sănătoasă pentru consolidarea şi păstrarea relaţiei.

 

Prietena lui din copilărie

 

Face parte din viaţa iubitului dumneavoastră de când se ştie şi v-a încredinţat că nimic nu s-a întâmplat între ei şi că niciodată nu au avut impulsul de a se cupla. Cu siguranţă că partenerul dumneavoastră o priveşte doar ca pe o bună prietenă, dar nu se ştie niciodată care este punctul ei de vedere.

Indiferent dacă s-a gândit vreodată şi altfel la el, ea deţine de mult timp un loc important în viaţa iubitului dumneavoastră şi are de gând să şi-l păstreze, mai ales că, de atâta timp, au trecut prin multe împreună. Acesta este motivul pentru care ea consideră că are anumite drepturi, în special acela de a emite judecăţi despre femeia din viaţa lui, adică dumneavoastră. Aşadar, vă poate face cu ou şi cu oţet în faţa lui, vă poate critica în mod sistematic fiecare acţiune sau gest şi poate inventa diverse lucruri despre dumneavoastră. Dar asta numai când este singură cu el, pentru că puteţi fi sigură că atunci când sunteţi amândoi va fi numai lapte şi miere.

Problema ar putea fi faptul că părerea ei contează mult pentru iubitul dumneavoastră, iar el s-ar putea lăsa influenţat de cele ce aude de la femeia pe care o consideră ca pe o soră şi care „nu ar putea face rău nici unei insecte“.

 

Prietena dumneavoastră

 

Ea este cea care a stat alături de dumneavoastră, v-a susţinut şi v-a consolat de fiecare dată când aţi avut nevoie, îi urmaţi sfaturile şi aveţi încredere în ea. Dar pot apărea şi probleme. Însă, trebuie să fiţi în gardă că răul poate apărea şi în cele mai strânse relaţii de prietenie, căci rivalitatea între femei este un lucru cert, chiar dacă acestea sunt prietente foarte bune.

Există genul de prietenă care prin natura sa nu poate accepta faptul că un bărbat poate rezista farmecelor ei, chiar dacă este vorba de iubitul dumneavoastră. Prin urmare, ea îşi va etala toate atuurile pentru a-l seduce şi pentru a demonstra că este atrăgătoare. Chiar dacă nu este vorba decât de un joc al orgoliilor, cel mai bine pentru dumneavoastră este să fiţi pusă în gardă şi să fiţi oricând pregătită să reacţionaţi.

Mai există şi alt fel de „cea mai bună prietenă“, cea care vă critică în mod constant iubitul. Asta, pentru că, de la ultima decepţie pe care a suferit-o în dragoste, nici un bărbat nu merită prea multe şi prin urmare nici partenerul dumneavoastră nu vă merită. Această prietenă este cea care îl critică fără încetare, scoate în evidenţă şi cele mai mici defecte şi exagerează analizând prea mult situaţiile. În acest caz, pericolul poate apărea dacă vă veţi lăsa influenţată de cele ce spune sau vă lăsaţi şantajată sentimental de replici de genul „Îl preferi pe el în locul meu, după ce am trecut împreună prin atâtea“. În astfel de momente, impulsul dumneavoastră este să o liniştiţi şi să o convingeţi de contrariu, o veţi implica din ce în ce mai mult în viaţa dumneavoastră. În scurt timp, această atitudine îl va călca pe nervi pe iubitul dumneavoastră, iar de aici până la o ceartă nu mai e decât un pas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII