21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Ficăţei de pui cu sos de ciuperci

Ingrediente: 500 g ficăţei de pui, 150 g ciuperci, 1 ceapă, 1 morcov dat pe răzătoare, pastă de tomate, sare, piper.

Mod de preparare: Ciupercile se spală foarte bine şi se taie în feliuţe. Ficăţeii se spală şi se curăţă. Se face un sos din ceapa tăiată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ciupercile se înăbuşă, iar când sunt gata se adaugă peste ceapă. În tigaia în care s-au pregătit ciupercile se pun ficăţeii cu puţină apă, la înăbuşit. Când se frăgezesc, se adaugă peste ceapă şi ciuperci. Se amestecă bine şi se toarnă puţină apă. Se mai lasă să fiarbă aproximativ zece minute, după care se adaugă două linguri de pastă de tomate. Se sărează şi piperează. Se mai lasă puţin pe foc. Se servesc cu piure de cartofi.

 

Ecler

Ingrediente: 120 ml lapte, 125 g unt, 1 lingură zahăr, 5 linguri şi jumătate de făină, 4 ouă, un praf de budincă.

Mod de preparare: Se pun la fiert 120 ml lapte cu 100 ml apă, un strop de sare şi 125 g unt. Se adaugă apoi o lingură de zahăr, iar după ce fierbe se ia de pe foc şi se adaugă făina, amestecând continuu. După ce se răcoreşte, se pun ouăle, pe rând, mestecând bine după fiecare. Aluatul rezultat se pune în tavă, în formă de bastonaşe de 4-5 cm grosime şi 2 cm lungime. După ce s-au copt, se lasă să se răcească, apoi se taie pe lungime. Între timp se prepară budinca. Când şi aceasta s-a răcit, se umplu eclerele. În loc de budincă se poate folosi frişcă. Deasupra se presară zahăr sau se glazurează cu ciocolată de menaj topită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU