14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOglindă virtuală pentru clienţii cu pretenţii

Oglindă virtuală pentru clienţii cu pretenţii

Obositoarea aglomeraţie la cabinele de probe, mai ales în perioada reducerilor, este pe cale să devină de domeniul trecutului.

Cabinele de probă par să îşi trăiască în această perioadă ultimele zile de „glorie“. Doamnele îşi pot lua adio de la obositoarele cozi din faţa acestora, mai ales în perioada reducerilor, când toată lumea pare cuprinsă de febra cumpărăturilor. Ajutorul vine din partea cercetătorilor de la Institutul Fraunhofer din Berlin, care au pus la punct o oglindă virtuală, ce permite probarea unui articol vestimentar fără a fi nevoie să fie îmbrăcat. Consumatorul intră în magazin şi nu trebuie decât să apese un buton pentru a vedea din diferite unghiuri cum îi stă cămaşa, tricoul, jacheta, fusta sau pantalonii. În acest fel, clientul nu va trebui să se dezbrace şi îmbrace de nenumărate ori într-o cabină de probă, deseori incomodă.

 

Cu ochii pe ecran

 

Singurul efort pe care trebuie să îl facă potenţialul client este să se aşeze în faţa unui ecran special, ţinând în mână articolul vestimentar dorit. Restul operaţiunilor sunt efectuate de computer şi de o microcameră încorporată, care scanează dimensiunile corpului cumpărătorului. În doar câteva secunde, apare pe ecran o imagine virtuală care îi oferă utilizatorului posibilitatea să vadă din toate unghiurile dacă îl avantajează articolul probat. Prin intermediul diverselor comenzi şi butoane de la „oglinda virtuală“, clientul are posibilitatea să schimbe mărimea şi culoarea obiectului vestimentar ales. Modelele virtuale reproduc cele mai mici detalii, precum nasturi sau butoni. Invenţia va fi prezentată pentru prima dată pe 29 august, la Berlin, iar pe 3 septembrie îşi va face debutul la Expoziţia internaţională de electronică IFA, găzduită de capitala Germaniei.

Oglinda se alătură altor invenţii de ultimă generaţie, menite să faciliteze viaţa cumpărătorilor. Ea a fost precedată de cabinele de probă inteligente, proiectate integral din sticlă.

Una dintre oglinzi îi permite cumpărătorului să vadă cum vin hainele din orice unghi şi, în plus, poate trimite fotografii prietenilor. Cabinele de probă sunt dotate şi cu un dispozitiv care oferă clientului toate informaţiile dorite despre hainele probate şi despre articole vestimentare similare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS