10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmerican Water Spaniel, un companion desăvârşit

American Water Spaniel, un companion desăvârşit

Rasa American Water Spaniel are o origine deosebită. Experţii cred că a apărut în America, pe la mijlocul secolului trecut, şi că provine din încrucişarea dintre un Spaniel de apă irlandez şi un Retriever cu blană buclată.

American Water Spaniel s-a dezvoltat în Statele Unite ca un câine de vânătoare şi a fost dresat pentru a descoperi ambarcaţiunile uşoare cu care navigau indienii pe râuri, gen skiff sau canoe, activităţi pe care le executa cu mare uşurinţă.

American Water Spaniel este un câine activ, musculos, cu aspect armonios, conform site-ului American Kennel Club – American Water Spaniel.

Are talie mijlocie şi este robust – trăsături tipice câinilor spaniel. Înălţimea este cuprinsă între 25 şi 45 cm, iar greutatea variază în funcţie de sex: masculii cântăresc 20 kg, iar femelele, 11 kg. Exemplarele acestei rase sunt bine legate, având forţă şi eleganţă în acelaşi timp. Au un cap bine conturat, de lungime medie, craniul lat şi compact, fruntea acoperită cu păr scurt şi neted. Urechile lungi şi late, în formă de pară, sunt ataşate în linie cu ochii, acoperite cu bucle dese de păr, şi le atârnă pe lângă cap. Ochii sunt rotunzi, bruni sau de culoare închisă, cu o privire inteligentă şi vioaie.

Nasul, care este negru sau maro, are nările bine dezvoltate, pentru a asigura buna dirijare a câinelui.

Gâtul este de lungime medie, puternic şi musculos. Trupul este viguros, pieptul adânc, dar nu prea lat, spatele drept şi puternic. Picioarele anterioare sunt puternice şi perfect drepte, cele posterioare, robuste şi musculoase. Coada, de lungime mijlocie, uşor curbată, purtată vesel, ceva mai jos de linia spatelui, este acoperită complet cu păr. Blana este bogată şi deasă, buclată, permiţându-i câinelui să reziste în apă şi la intemperii.

 

Temperament

 

Exemplarele rasei au temperament pronunţat, sunt inteligente, vioaie, devotate şi afectuoase. Sunt uşor de dresat. Cu simţul olfactiv bine dezvoltat, sunt excelenţi câini de vânătoare, polivalenţi, utilizaţi la vânătoare pe orice fel de teren, aportori perfecţi, mai ales în apă. Sunt excelenţi însoţitori şi buni paznici.

Câinii din rasa American Water Spaniel sunt aspectuoşi, iar culorile lor variază de la maro la ciocolatiu. Au şi o pată de culoare albă, dispusă în general pe piept. Se adaptează foarte uşor la condiţii noi de viaţă, fie că ajung să stea la curte sau într-un apartament. Sunt extrem de inteligenţi, nerăbdători şi prietenoşi. Au multă energie, care poate fi fructificată dacă sunt folosiţi la vânătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS