21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Olimpiada patrupedelor

Jocurile Olimpice nu par să lase pe nimeni indiferent, nici măcar pe animale. Cel puţin, aşa se întâmplă la Hong Kong. În timp ce la Beijing sute de atleţi din toată lumea transpiră în speranţa obţinerii unei medalii, în fosta colonie britanică, patrupedele s-au luat şi ele la întrecere, pentru a-şi demonstra talentul sportiv. Printre probe se numără cursa cu obstacole pentru câini şi iepuri şi testele de agilitate pentru pisici. Organizatorul competiţiei, Howard Cheung, vrea ca în acest fel să dea o mână de ajutor stăpânilor de animale, în încercarea de a avea mai bine grijă de sănătatea mult iubitelor lor patrupede. „Animalele domestice au nevoie de mişcare, iar în Hong Kong ele locuiesc într-un spaţiu restrâns. De aceea, încercăm să facem cunoscut sportul pentru animale“, a declarat acesta. Cei mai mulţi dintre cele şapte milioane de locuitori din Hong Kong locuiesc în apartamente mici. În plus, câinilor le este interzis accesul în multe parcuri. Cu toate acestea, animalele domestice nu lipsesc din nici o gospodărie care se respectă, ele fiind extrem de răsfăţate de stăpâni. La competiţia din acest an, au participat 400 de animale, câştigătorii urmând să primească, în locul tradiţionalelor medalii de aur, diferite delicatese.

Undă verde la nume stupide, în Suedia

Autorităţile suedeze au dat undă verde părinţilor să aleagă orice nume le trece prin cap pentru odraslele lor. „Care e problema dacă cineva se numeşte Metallica sau Budweiser? Suntem în anul 2008 şi acum nimic nu mai poate fi o surpriză“, au declarat reprezentanţii Administraţiei fiscale din Suedia, care sunt responsabili şi în domeniul anagrafelor. Decizia vine după ani buni în care magistraţii suedezi s-au confruntat cu fel de fel de procese, în care mame şi taţi indignaţi cereau în instanţă dreptul de a-şi boteza copiii cu nume mai mult decât originale. Ultimul caz este cel al lui Volvo Lutfisk Wannadies Almqvist, un nou-născut botezat cu numele unui supermarket. Potrivit noilor reglementări, suedezii au dreptul să îşi boteze copiii cum le trece prin cap, indiferent că este vorba de numele unor fast-food-uri, formaţii de heavy metal sau mărci comerciale. O limită totuşi există. Ei nu au dreptul să aleagă definţii ofensive, rasiste sau antisemite.

Jennifer Aniston, părăsită de John Mayer

Cunoscuta actriţa americană Jennifer Aniston pare să nu aibă noroc în dragoste. Recent, fosta vedetă din serialul „Friends“ s-a despărţit de iubitul său, rockerul John Mayer. În ciuda faptului că ei hotărâseră iniţial să petreacă o perioadă separaţi, ruptura pare să fie iremediabilă. „A existat puţină tensiune în ultimul timp. Iniţial, au optat pentru o pauză, sperând că o despărţire de probă îi va face mai puternici. Se pare însă că nu a funcţionat. John a decis să pună capăt lucrurilor, nesimţindu-se pregătit pentru implicarea pe care Jennifer o merita. Contrar speculaţiilor, Jennifer nu voia să aibă copii sau să se mărite anul acesta, dar avea de gând să stabilească un plan privind viitorul lor împreună. Ea voia, de asemenea, să se asigure că el va reduce numărul turneelor, în viitor, când vor avea copii. Jennifer a fost furioasă când el i-a comunicat decizia, iar acum e tristă şi are inima frântă. Vorbesc la telefon de când s-au despărţit şi au rămas prieteni. Dar, dacă John nu îşi schimbă gândurile, e puţin probabil să se reia povestea de dragoste“, a povestit un apropiat al actriţei. Rockerul nu pare foarte afectat de despărţire, el petrecându-şi vacanţa în Mexic, alături de prieteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS