10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Căruţă lovită de tren

Locomotiva unui tren personal care circula pe ruta Craiova – Calafat a fost avariată duminică seară, în jurul orei 20.00, după ce a lovit în plin o căruţă la o trecere la nivel cu calea ferată de la pasajul din Făcăi – Dolj. Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au fost sesizaţi că trenul personal 9139, care circula dinspre Craiova către Calafat, a lovit un atelaj. La faţa locului, aceştia au constatat că, la kilometrul feroviar 256, trenul a lovit o căruţă care a traversat calea ferată printr-un loc neamenajat. În urma accidentului, căruţa a fost distrusă în totalitate, iar locomotiva personalului a fost avariată, fiind necesară înlocuirea acesteia. Din cauza accidentului provocat de căruţaş, personalul a înregistrat o întârziere de 110 minute. Poliţiştii de la Transporturi au precizat că persoanele care se aflau în căruţă au fugit de la locul accidentului, fiind făcute verificări pentru identificarea şi prinderea acestora.

Aldezir MARIN

Prins cu puşca în vamă

Un tânăr din judeţul Olt a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat în timp ce încerca să introducă în ţară o puşcă cu aer comprimat şi 1.656 de alice cu plumb, pentru care nu avea autorizaţiile legale. Conform poliţiştilor de frontieră doljeni, duminică, în jurul orei 13.00, în (PTF) Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţenul român Alin S., de 22 de ani. La control, tânărul a prezentat o armă cu aer comprimat, marca Gamo, modelul SHDOW RSV, de calibrul 4,5 mm, şi mai multe cutii ce conţineau 1.656 de diaboluri cu plumb, de calibrul 4,5 mm, pentru care nu deţinea autorizaţiile legale. În cadrul cercetărilor preliminare, tânărul a declarat că a cumpărat arma şi muniţia din Italia şi nu ştia că trebuie să aibă o autorizaţie de deţinere a armelor neletale eliberată de autorităţile în drept. Pe numele olteanului s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, iar puşca şi alicele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Aldezir MARIN

Focar de rabie, la Bustuchin

În judeţul Gorj mai există în prezent doar un focar activ de rabie. De la începutul acestui an, pe teritoriul judeţului au fost înregistrate aproximativ 70 de astfel de focare. Potrivit directorului general al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă, îmbucurător este faptul că nu s-au înregistrat cazuri de rabie la animale domestice. „Mai avem un singur focar, la Bustuchin, din cele 70 înregistrate de la începutul acestui an şi până în prezent. Acolo a fost găsită o vulpe moartă, lângă gospodăria unui localnic, care a şi anunţat medicii veterinari. La analizele efectuate, a fost confirmată boala. Focarul este încă activ“, a menţionat Ion Iliuţă.

Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU