15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDicţionarul care va salva iubirea

Dicţionarul care va salva iubirea

Cuplurile care traversează o perioadă de criză nu mai au nevoie de acum înainte de ajutorul consilierului matrimonial pentru a depăşi aceste momente. Tot ce trebuie să facă este să consulte un „Dicţionar el-ea“.

De ce oare femeile folosesc în jur de 20.000 de cuvinte pe zi, iar bărbaţii, doar 7.000? De ce femeile se gândesc la sex o dată sau de două ori pe zi, în timp ce bărbaţilor le zboră gândul la sex la fiecare 52 de secunde? De ce doamnele pot să îşi amintească toate detaliile unei întâlniri (hainele, vremea, fiecare cuvinţel), în timp ce domnii abia dacă îşi mai aduc aminte acele clipe? Psihosexologul John Gray, guru al pop psychology, a găsit deja răspunsul la aceste întrebări aparent complicate. Bărbaţii vin de pe Marte şi femeile, de pe Venus, astfel că îşi vorbesc ca două civilizaţii extraterestre, cu multe neînţelegeri şi diferite declaraţii de război. După best-sellerul „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus“, vândut în peste zece milioane de exemplare, Gray îşi încearcă din nou norocul cu un volum cu titlu kilometric: „Bărbaţii vin de pe Marte şi femeile de pe Venus şi sunt toţi stresaţi. Cum să continuăm să ne iubim, atunci când viaţa devine mai complicată“, unde alternează lecţiile de biochimie (la final, veţi şti totul despre testosteron, dopamină şi cortizol) cu savuroase scene de viaţă conjugală.

 

Traducător pentru cuplu

 

Milioane de certuri în fiecare seară pentru că el nu a trecut pe la spălătorie, iar ea nu a gătit, el nu are chef să lucreze la matematică, iar ea ar dori un pic de atenţie după o zi oribilă. În aceste situaţii, doamnele ar avea nevoie de un pic de oxitocină, care nu este un medicament, ci un hormon, stimulat de bileţele pe care scrie „te iubesc“, de un buchet de trandafiri, micul dejun servit la pat şi gesturi mărunte de dragoste, cum ar fi spălarea vaselor fără o cerere expresă din partea doamnei. Deşi această soluţie ar putea aplana conflictul, ea este destul de „obositoare“. Traducerea fiecărei expresii din „marţiană“ în „venusiană“ şi invers, cu găsirea cuvintelor corecte, ia cam mult timp. De exemplu, în timp ce pentru o doamnă „circulaţia“ se referă mai mult la vasele sanguine, pentru bărbaţi, circulaţia are mereu un singur sens: traficul infernal din marile oraşe, deseori complicat peste măsură de nişte şoferiţe nepricepute. Oricum, cert este că ar fi bine pentru pacea domestică să se ştie că un bărbat şi o femeie caută obiectele în mod diferit. De exemplu, închipuiţi-vă următoarea situaţie. Deşi doamna obişnuieşte să îi aşeze cămaşa albastră mereu în acelaşi loc, un bărbat, pentru a o găsi, are nevoie de indicaţii precise, de tipul: „Este în şifonierul de pe peretele de vest, al treilea corp de sus, primul rând pe stânga“. Indicaţii pe care ea nu le poate da, astfel că la întrebarea soţului va răspunde invariabil: „Dragule, e în acelaşi loc“. Odată dezvăluite aceste mistere, probabil numărul divorţurilor va scădea, iar certurile din motive de nimic se vor aplana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS