10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să devii Batman

Cum să devii Batman

Care dintre noi nu s-a visat măcar o dată în viaţă supererou? Din păcate însă, lipsa puterilor speciale era un handicap serios în calea îndeplinirii acestui vis.

Copiii care până mai ieri se visau cu ochii deschişi în locul lui Batman, plimbându-se cu Batmobilul prin Gotham City şi luptând împotriva criminalităţii cu ajutorul tehnologiei, au mari şanse să îşi vadă visul cu ochii. O echipă de cercetători asigură că a descoperit secretul cu ajutorul căruia fiecare dintre noi are posibilitatea să devină un Batman. Visul este pe cale să devină realitate graţie lui Paul Zehr, neuropsihiatru şi specialist în arte marţiale.

În „Becoming Batman: The Possibility of a Superhero“, profesorul de la Universitatea din Victoria, Canada, propune o „metodă de antrenament“ perfectă pe care Bruce Waine sau orice muritor de rând o poate urma pentru a deveni Batman. „Batman este un erou atât de special pentru că este om şi nu are superputeri. Nu s-a născut pe altă planetă şi nici nu a fost muşcat de un păianjen. Pur şi simplu, are o grămadă de bani şi este foarte abil“. După ce şi-a pus la contribuţie toate cunoştinţele sale despre benzi desenate, al căror fan este, studiile despre creierul uman şi pasiunea pentru arte marţiale, profesorul canadian a pus la punct „reţeta supereroului“.

Potrivit calculelor sale, ar fi nevoie de 20 de ani pentru a atinge forma perfectă, dar ideal ar fi ca antrenamentele să înceapă la vârste fragede. Această misiune nu este deloc uşoară, însă Zehr nu se dă bătut: „Graţie cunoştinţelor noastre despre creier şi corp, totul este posibil“.

 

Antrenament pentru „Omul liliac“

 

O fi avut el Batman un cont gras în bancă, femei şi tehnologii după bunul-plac, cert este însă că fără un pic de creier, nimeni nu poate aspira la statutul de supererou. Până una alta, Bruce este un detectiv înnăscut, iar pentru asta este nevoie de multă inteligenţă. În plus, este necesar ceea ce profesorul canadian defineşte drept „body sense“, un fel de al şaselea simţ care îi permite să perceapă orice mişcare. Nu trebuie neglijată nici capacitatea vizuală. Ochii lui Batman sunt mai ageri decât ai unui liliac.

„Supereroul trebuie să înregistreze rapid o cantitate cât mai mare de informaţii despre ceea ce îl înconjoară, trebuie să îşi amintească detaliile de la locul faptei şi să reacţioneze în consecinţă“, a spus Zehr. Sfatul specialistului este să faceţi cât mai multe exerciţii pentru îmbunătăţirea vederii.

Nici dieta nu trebuie trecută cu vederea, pentru că şi supereroii trebuie să mănânce sănătos. L-aţi văzut vreodată pe Batman mâncând snacks-uri? Cu siguranţă, nu. Loialul Alfred îi serveşte lui Bruce o mâncare ciudată de culoare verde.

„Dieta unui supererou conţine 60 la sută carbohidraţi, 25 la sută proteine şi 15 la sută grăsimi“, a menţionat Zehr. Şi sportul este un element important al acestui regim de viaţă. Batman trebuie să fie agil şi puternic în acelaşi timp. O misiune dură, aproape supraumană. Însă, statutul de supererou înseamnă şi sacrificii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS